Bijeenkomst van drummers voor de Grote Drum Cirkel.
Bijeenkomst van drummers voor de Grote Drum Cirkel. (Foto: aangeleverd)

Wereldwijd gedragen drumcirkel, ook op strand Castricum aan Zee

Cultuur

CASTRICUM AAN ZEE - In samenwerking met Global Drums Gathering werd dit weekend een wereldwijde drumcirkel gehouden. In Nederland, België en Duitsland startten grote groepen drummers tegelijk - om exact 11:11 uur - met het aanroepen van de windrichtingen en het danken van de elementen, om daarna te drummen voor de heling van moeder aarde. 

Op het strand van Castricum aan Zee kwamen rond de 200 drummers samen voor goede energie delen. 8 augustus was ook de dag van de leeuwenpoort: een periode voor spirituele mensen waarin zij aangeven een krachtig energieveld te ervaren/manifesteren. 

De tekst loopt door onder de foto


Er werd gedrumd in de 500 jaar oude traditie van de Otomi Tribe. Te horen waren de klanken van sjamandrums, doundouns, djembes, didgeridoos, saxofoons, gitaren en overige instrumenten. Ook werd er gedanst en gezongen. 

Organisatie Grote Drumcirkel over het evenement van afgelopen zondag: “Door samen te komen en ons met elkaar te verbinden vieren wij op magische sjamanistische wijze de jaargetijden op het mooie strand van Castricum. De bijeenkomst was gratis. De deelnemers was gevraagd blokjes hout mee te nemen voor een vuurschaal. Zo kon ook met het minder mooie weer de huiden van onze drums en de deelnemers gewarmd worden.”

Helma nam voor het eerst deel aan de cirkel: “Het gaf echt een prachtige energie. Er werd ook gedanst in een kring. Allemaal verschillende drums en ritmes waren te horen. Ik vond het heel mooi klinken. Een bepaald moment vielen alle drums stil en werd er gezongen. Ik hoorde na afloop dat zelfs de burgemeester van Castricum een kijkje kwam nemen. Ik begrijp van de organisatie dat ze vaker bijeenkomen op het strand. Dit was wel een hele bijzondere ‘lionsgate’-editie’, ook omdat meer landen meededen.”