Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Buitenproject ‘Die heerlijke natuur!’ geopend: Decor van 18 beelden en 28 foto’s in Assumburg

Algemeen

HEEMSKERK - De afgelopen weken is er achter de schermen druk gewerkt aan het project Die heerlijke natuur! om fotografie, beelden en handwerkproducten te stroomlijnen voor de grote tentoonstelling in Heemskerk. Op zaterdagmiddag 7 augustus was de feestelijk opening hiervan. Vanaf 8 augustus tot 26 september is deze tentoonstelling geopend voor publiek.

Het is een buitententoonstelling in de kasteeltuinen van Assumburg. Ina Lieshout en Annelies Vessies
zijn de bedenkers en projectleiders van dit unieke evenement voor en door inwoners uit de regio.
De prachtige symmetrisch aangelegde baroktuin van kasteel Assumburg dient de komende twee maanden als decor voor de 18 beelden van 6 regionale kunstenaars. Er zijn werken te zien van Guido Schneiders, Peter Huibers, Rob de Vries, Joop Koopman, Jola Geldermans en Wilma Hoebee.

Er is voorts werk te zien van 28 fotografen, jong en oud afkomstig uit Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest. De draadstalen hekken in de tuin en de boomgaard zijn de ophangplekken voor deze grote foto’s die afgedrukt zijn op acrylplaat. Onderwerp de diverse en veelzijdige natuur in de regio. Van prachtige strandfoto’s tot bosrijke groene doorkijkjes, dieren uit het duin maar ook macro foto’s van kleurige bloemen en diverse vogels.

De 28 deelnemende foto’s zijn uit honderden aangeleverde foto’s geselecteerd door een vakkundige jury o.l.v. Jan Aardenburg van fotografiecentrum Isoo uit Beverwijk. De beelden zijn samengesteld door curator Elly Tourney en zijn een welkome aanvulling in dit prachtige lusthof uit lang vervlogen tijden. Het beeld van Jan Deutz (een voormalig bewoner van
kasteel Assumburg ) gemaakt door Jola Geldermans kijkt met verbazing naar de opnieuw ingerichte baroktuin die tevens 10 jaar bestaat.

Ook heeft een groep dames hard gewerkt aan een serie handwerkproducten zoals gehaakte rozenkussens en mandala’s. Dit ambachtelijk werk is ondersteund door Marleen Lubbers, docente
textiele werkvormen. Deze kleurrijke uitingen zijn te zien in het rozenprieel van de kasteeltuin.

De tentoonstelling is te bezoeken van 8 augustus tot 26 september, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.
Gratis entree, een folder met de kunstwerken is te verkrijgen bij het Koetshuijs en op het terras
is koffie /thee en gebak verkrijgbaar.

https://www.kasteeltuinassumburg.nl/kunstexpositie-2021
https://www.facebook.com/Dieheerlijkenatuur

Informatie: Annelies Vessies 06-22062795/Ina Lieshout: 06-11872927.