Komende twee weekenden: kunst in Uitgeest.
Komende twee weekenden: kunst in Uitgeest. ((Foto: aangeleverd))

Buitenmanifestatie bij Kunstgenieloods

Algemeen

UITGEEST - Bij de Kunstgenieloods - Busch en Dam 13 - wordt een buitenexpositie/kunstmanifestatie georganiseerd in de laatste twee weekenden van augustus.

De meeste kunstwerken worden deze week op het terrein opgebouwd door de kunstenaars. Ook op het terrein van Fort aan den Ham is ook een en ander te ontdekken aan kunst die weekenden. De kunstwerken, geplaatst in het weiland voor de Kunstgenieloods, zijn zelfs al vanaf de weg te zien.

Kunstenaars uit heel Nederland strijken neer op het terrein van de Kunstgenieloods en Fort aan den Ham in Uitgeest. Wildkamperen 2021 is een kunstevenement in de openlucht, waarvoor 20 kunstenaars uit heel Nederland werken maken in het thema ‘Shelter’. De kunstwerken gaan een relatie aan de bijzondere historische locatie van de Kunstgenieloods en Fort aan den Ham en bieden soms ook in letterlijke zin beschutting tegen de elementen die vrij spel hebben in het open landschap.

In de weekenden van 21/22 en 28/29 augustus staat bij de Kunstgenieloods een beeldentuin, waarin bezoekers een avontuurlijke ontdekkingstocht langs eigentijdse kunstwerken en installaties kunnen maken. Wildkamperen is op voornoemde weekenddagen gratis toegankelijk van 11.00 tot 18.00 uur.

Deelnemende kunstenaars zijn Margo van der Pool, Kinga Wieczorek, Gea Koopman, Vincent van Oss, Alinaa Tofan, Ellen van Putten, Erik Sok, Petra Fenijn, Tjeerd Steenhuis, Arnold Quanjer, Katrin Woelger, Jantine Hos, Marc Volger, Willem Moeselaar, Ingrid Roos, Katrine van Klaveren, Mirjam Voets & Mart Bakker, Laura van Dijk, Carla de Graaf, Francis Mulder en, Alice Pool.

Meer informatie: 

www.kunstgenieloods.nl