Kratten met levensmiddelen staan klaar voor vervoer naar huishoudens in nood.
Kratten met levensmiddelen staan klaar voor vervoer naar huishoudens in nood. (Foto: aangeleverd)

Maandelijkse inzameling voor Voedselbank in Castricum

Algemeen

CASTRICUM - Dankbaar zijn de vrijwilligers van de Diaconie De Goede Herder in Castricum voor de komst van velen om een bijdrage te leveren aan de inzameling voor de Voedselbank. Hierdoor konden er vrijdag 30 juli acht kratten naar de Voedselbank worden gebracht, alsook een volle boodschappentas met DE-punten. Ook bleek er een mooi bedrag aan financiële giften in de donatie bus te zitten. 

Woordvoerder Jeanne Lammertink: “Hartverwarmend is het dat zovelen de nood van anderen aanvoelen en gehoor geven aan de oproep om wat verlichting te brengen. Elk beetje helpt. Dit alles gebeurde midden in de vakantieperiode, waardoor er eigenlijk rekening mee was gehouden dat het minder druk zou worden. Het tegendeel bleek waar. Fijn was het om u te mogen begroeten en uw gave in ontvangst te mogen nemen.”

De tekst loopt door onder de foto

Inwoner van gemeente Castricum levert boodschappen af voor mensen in nood. (Foto: aangeleverd)

“Maar we zijn er nog niet, dus we gaan door”, vervolgt Lammertink. “Er zijn helaas nog steeds veel gezinnen die noodgedwongen een beroep op de Voedselbank moeten doen en de vrijwilligers DGH blijven zich er voor inzetten om die nood wat te verlichten. Wij vertrouwen erop dat u ook deze keer weer aan de oproep gehoor zult geven om massaal te doneren op vrijdag 3 september tussen 10.00 en 12.00 uur bij de ingang van de Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat in Castricum. Graag worden de houdbare levensmiddelen (denk s.v.p. aan de THT-datum), groenten en fruit in blik of glas, persoonlijke verzorgingsartikelen, was- en poetsmiddelen en uiteraard de bekende DE-punten van u in ontvangst genomen. Mag er ook weer op u worden gerekend? Dank u wel!”