Onderzoek naar explosie woning raadslid Castricum gestopt

CASTRICUM - Het politieonderzoek naar de explosie bij de woning van Forza!-raadslid Ralph Castricum in de gelijknamige gemeente is gestopt. Iets meer dan een jaar geleden ging een vuurwerkbom af, waardoor zijn brievenbus en ramen werden kapot geblazen. Er is, blijkt nu, niemand aangehouden.

i.s.m. partner NH Nieuws/Maike Polder

Dit meldt de politie. “Er zijn op dit moment onvoldoende aanknopingspunten en daarmee is de opsporing gestopt. Bij nieuwe aanwijzingen die alsnog aanknopingspunten bieden, kan het worden voortgezet”, aldus een woordvoerder tegen NH Nieuws. Woensdag 19 augustus 2020 ging rond 01.30 uur een explosief af bij het huis van Forza!-Castricum. Zelf liet hij precies een jaar na de bewuste datum op Twitter weten het allemaal als een ‘nachtmerrie’ te hebben ervaren: "Het blijft bizar dat de politie de zaak niet kan oplossen."

Castricum woonde daar alleen en wilde die nacht naar het toilet gaan toen de immense klap in zijn halletje klonk. "Het was een vuurwerkbom met metaal. Mijn laminaat boven was zelfs uit zijn voegen”, vertelde Castricum destijds tegen NH Nieuws. 

Het raadslid dacht dat het ging om een aanslag en dook vrijwel direct onder op een ander adres.