'De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij', dat is de slogan van Fête de la Nature.
'De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij', dat is de slogan van Fête de la Nature. (Foto: Fête de la Nature)

Zaterdag: Fête de la Nature aan de Tolweg

REGIO  - 'De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij', dat is de slogan van Fête de la Nature. Een club enthousiastelingen, die met elkaar een grote moestuin bestiert en de natuur een warm hart toedraagt op een prachtig 'verborgen' plekje in Uitgeest nodigt komende zaterdag belangstellenden uit. 

"Zaterdag 4 september vieren wij het Fête de la Nature op onze mooie moestuin. Iedereen is welkom van 13.00 tot 16.00 uur", opent woordvoerster José Schmidt. Wat kunnen bezoekers verwachten? "Heerlijk rondstruinen op onze mooie moestuin. Pluk je eigen boeket of koop een mooi kant en klaar boeket De oogst van de dag bieden we deze middag aan op het centrale pleintje. Wees er snel bij, want onze groenten zijn geliefd. In de boomgaard de kunst van Jolan. Muzikale klanken in de bloementuin van akoestisch gitarist Harald Koll. Imker Herman Rasch komt alles vertellen over de bijen in onze tuin Je komt meer te weten over het inmaken van groente en fruit van de tuin. 

Voor de knutselaars onder ons kunnen er bloembommen gemaakt worden om jouw omgeving een beetje kleuriger en fleuriger te maken. In de tuin verscholen vind je een verhalenverteller. Wist je dat je van kruiden heerlijke zalfjes en tincturen kunt maken? Deze ga je zien, ruiken en voelen! In het gras onder de bomen, kun je op ons moestuinterras koffie, thee, limonade en zelfgebakken taart eten. Ondertussen kun je heerlijk turen over de tuin."


De Milieutuin ligt aan de Tolweg tegenover nummer 6 in Uitgeest.

Ga genieten van natuurlijke producten.