Bestuurder Rob Hartings presenteert de VR-game Re:Action.
Bestuurder Rob Hartings presenteert de VR-game Re:Action. (Foto: aangeleverd)

MEE & de Wering zoekt nog 200.000 euro

"De game is ook echt door en voor jongeren gemaakt, zodat het aansluit op de behoeften en de leefwereld van de jongeren. Twee mensen spelen de game, en in de VR praten ze met elkaar. Je kunt het op afstand spelen en op andere plekken.  Ze vonden het echt te gek om hun eigen game te maken.” gaat Juriaan verder. 

Doorlees voorpagina

Voor de doorontwikkeling van de VR-game is nog 200.000 euro nodig, zegt Rob Hartings, bestuurder van MEE & de Wering. Op 9 september presenteerde hij samen met zijn samenwerkingspartners het prototype van de game bij Hogeschool Inholland in Haarlem. Beleidsmakers en jongerenwerkers uit Noord- en Zuid-Holland, regionale en landelijke pers waren aanwezig om de game te proberen. "Nu uitrollen over heel Nederland.”

Aanmelden

Geïnteresseerden die (binnen hun gemeente of welzijnsorganisatie) te maken hebben met steekgeweld onder jongeren of kunnen zich wenden tot MEE & de Wering. Stuur uw mail naar Rob Hartings: r.hartings@meewering.nl Samen maken we het verschil. Zie ook www.meewering.nl/actueel/nieuws/mee-de-wering-presenteert-virtual-reality-game-tegen-steekgeweld-onder-jongeren.

VR-game Re:Action - Games for Health, ImproVive / MEE & de Wering
VR-game Re:Action met avatar Jowi.
Na de presentatie proberen genodigden de VR-game Re: Action tegen steekgeweld onder jongeren. - Paul van Heel
Na de presentatie proberen genodigden de VR-game Re: Action tegen steekgeweld onder jongeren.