Dominee Rik Willemsen: "Iedereen is welkom in de Dorpskerk."
Dominee Rik Willemsen: "Iedereen is welkom in de Dorpskerk." (Foto: Yvette van der Does)

Nieuwe dominee in de Dorpskerk

vervolg voorpaginaverhaal

Deze jonge predikant gaat het geloof niet door de mensen hun strot duwen. We treffen hem straks daarom ook niet op de preekstoel. Het woord preek gebruikt hij dan ook liever niet en hij draagt ook geen zwarte toga,wel een witte. De dominee heeft na de herfstvakantie aan huis een ontvangstruimte en zal, samen met pastor Eveline Masetti, veel te vinden zijn in de Schakel, het gebouw achter de kerk, waar vanuit hij ook veel contact gaat hebben met Stichting Welzijn Castricum.

Nieuwe plannen

En met een nieuwe dominee komen ook nieuwe plannen. "Ik wil graag diensten voor jonge gezinnen houden met muziek en dans. Ook wil ik samen met de jeugdwerkers experimenteren met een kliederkerk voor jonge kinderen. Daar kunnen ook grootouders met hun kleinkinderen naartoe.”

Zondag is de bevestiging en intrede van dominee Willemsen. Er is vanwege de coronamaatregelen alleen plaats voor 50 genodigden. Vanaf volgende week zondag is de kerk elke zondag open voor iedereen. Er is dan een eredienst van 10.00 tot 11.00 uur. Naast de erediensten van zondag is de kerk ook elke donderdag open is van 10.00 tot 12.00 uur voor een kop koffie, een goed gesprek of het aansteken van een kaars. Kijk voor informatie en overzicht van de kerkdiensten op www.pkcastricum.nl