Nederland is weer een goede dirigent rijker. Olav Dorst, gefeliciteerd!
Nederland is weer een goede dirigent rijker. Olav Dorst, gefeliciteerd! (Foto: Emergo)

Olav Dorst slaagt bij Emergo als dirigent

CASTRICUM - Muziekvereniging Emergo is een begrip in de fanfare-wereld. Conservatoriumstudent Olav Dorst heeft zijn praktijkexamen bij het Castricumse orkest mogen doen. En: geslaagd!

Telkens blijkt weer hoe moeilijk het vak van dirigent is

Het fanfare-orkest van muziekvereniging Emergo speelt inmiddels op het hoogste muzikale niveau. Dit door het enorme vakmanschap van dirigent Erik van der Kolk, en het grote enthousiasme van zowel leden als dirigent.

Het is dan ook niet vreemd dat het orkest regelmatig verzoeken krijgt van conservatorium-studenten om praktijklessen te mogen volgen in het kader van hun opleiding tot dirigent. Onder leiding van hun docenten komt de student praktijk-ervaring opdoen tijdens de repetities. Verschillende studenten van de conservatoria van Den Haag en Groningen hebben repetitie-ervaring opgedaan bij Emergo in Castricum. Voor de leden van het orkest is het interessant om de verschillen in dirigeerstijlen van de studenten te ervaren.

En dan blijkt telkens weer hoe moeilijk het vak van dirigent is. Veel mensen denken dat het alleen een kwestie is van de maat aangeven. Maar het is vele malen moeilijker dan dat. En hoe mooi is het dan als een student de eindstreep van de opleiding heeft gehaald en zijn examen mag doen. Olav Dorst (zie foto) deed als student van het conservatorium van Groningen vorige week zijn examen bij Emergo en slaagde met een ruim cijfer. Nederland is weer een goede dirigent rijker.