Loes en Manon aan de slag als Creatieve Wieven bij boekhandel Laan
Loes en Manon aan de slag als Creatieve Wieven bij boekhandel Laan (Foto: Aart Tóth)

Boekenkunst door Creatieve Wieven

CASTRICUM – Wereldberoemd in Castricum en omstreken: de ‘Creatieve Wieven’ in de personen van Loes Smit en Manon van Beek. Hun boekenkunstwerk is te bewonderen bij boekhandel Laan.

Ze zijn jaren in de weer geweest om het Bakkerspleintje op te fleuren, in samenwerking met restaurant Wier&Ga. Waren het geen kinder- en knutselspelletjes, dan wel met ander vermaak voor de jeugd. Vooral tijdens schoolvakanties en rondom de feestdagen. Ze zijn nadrukkelijk aanwezig rondom Sinterklaas en de kerstdagen. Zo is de slaap- en werkkamer van Sinterklaas, en straks de Kerstman, afkomstig van hun creatieve handen.

Ze leven zicht uit met artistieke etalages in het Dorpshart

Verder leven ze zich uit met allerhande uitdossingen in etalages in het Dorpshart en binnen in sommige winkels, zoals bij boekhandel Laan. Daar is een soort openbare artistieke uitdossing ontstaan, met alles wat met boeken te maken heeft. Kolommen zijn opeens verdwenen achter boeken die op een zeer kunstzinnige wijze zijn tentoongesteld. De winkelruimte is omgetoverd in een gezellige omgeving waar je prettig winkelt.