De Haarlemse Maaike Roerdink en Rob Stokhof maakten een sprong in het diepe.
De Haarlemse Maaike Roerdink en Rob Stokhof maakten een sprong in het diepe. (Foto: Aangeleverd)

Verlate Nieuwjaarsduik voor het KWF

HAARLEM / ZANDVOORT - De Haarlemse Maaike Roerdink en Rob Stokhof maakten een sprong in het diepe: een verlate Nieuwjaarsduik in de ijskoude zee van Zandvoort. Via deze manier wilden ze geld generen voor het KWF Kankerbestrijding.

De duik zou alleen plaatsvinden als het streefbedrag van € 400 voor het KWF was opgehaald. En dat is gelukt! De teller staat nu op € 935 euro en Rob en Maaike willen de € 1000 voor het goede doel gaan aantikken.

Onvoorspelbaarheid

Rob zijn vader overleed zes jaar geleden aan kanker. Maaike maakte deze duik met in gedachten haar overleden opa's en oma. De kans is groot dat ook jij iemand kent die kanker heeft. Kanker kruipt onder je huid, ontwricht je leven en is onvoorspelbaar. Maar wat als we die onvoorspelbaarheid kunnen verminderen. Bijvoorbeeld door goede onderzoeken om kanker vroeg op te sporen of research naar behandelingen voor zeldzame kankersoorten. Of om dure medicijnen bereikbaar maken voor iedereen die ze nodig heeft”, vertelt de Haarlemse.

'De kans is groot dat ook jij iemand kent met kanker'

Doodsoorzaak nr 1

In 1949, bij de oprichting van het KWF, overleefde gemiddeld 25% van de patiënten de eerste vijf jaar. Dat is gestegen naar gemiddeld 65%. Dat is geweldig nieuws, maar we zijn er nog niet. Want kanker is nog steeds doodsoorzaak nr. 1 in ons land.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker. Dat houdt in dat 1 op de 3 mensen met deze ziekte te maken krijgt.

Doneren

Daarom deze doneeractie. Je kunt nog steeds doneren via de doneerlinks van Maaike en Rob. Dat kun je doen via https://www.doneeractie.nl/maaike-gaat-kopje-onder-voor-het-kwf/-49047 of https://www.doneeractie.nl/tegen-kanker-voor-het-leven/-49043.