U kunt met de gemeentelijke taxiservice naar de priklocatie.
U kunt met de gemeentelijke taxiservice naar de priklocatie. (Foto: Pixabay.com)

Taxi naar priklocaties voor ouderen

HAARLEM - Behoort u tot de oudere generatie Haarlemmers en heeft u geen eigen vervoer naar de vaccinatielocatie op Schiphol? Dan kunt u gebruikmaken van de gemeentelijke taxi.

Huisartsen zijn gestart met het uitnodigen van thuiswonende ouderen (90+ sinds maandag 25 januari en 85-90-jarigen sinds 1 februari) om zich te laten vaccineren tegen corona.

Uitnodigingsbrief

Als u na overleg met uw huisarts voor kiest uzelf te laten vaccineren op de priklocatie van de GGD (op Schiphol), dan krijgt u een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin wordt u verzocht een (landelijk) nummer te bellen voor het maken van een afspraak.

Vervoer naar priklocatie

U kunt op verschillende manieren naar de priklocatie toe:

u rijdt er zelf naartoe of gaat met het openbaar vervoer

u wordt gereden door een familielid of bekende (u mag een begeleider meenemen)

u heeft een Wmo-vervoerspas.

Wmo-/Valyspas

Met een Wmo-vervoerspas kunt u gebruikmaken van RegioRijder (reserveringsnummer: 0900 -9343), de regionale vervoerder voor mensen met een Wmo-indicatie. Heeft u een Valyspas, dan kunt u een beroep doen op personenvervoerder Valys (0900 -9630).

Zowel RegioRijder als Valys vraagt geen eigen bijdrage van u. Ook schrijven zij niets van uw kilometer-saldo af.

Geen Wmo- of Valyspas?

Kunt u niet zelf rijden of met het openbaar vervoer, heeft u geen familielid of bekende die u wilt rijden en heeft u geen Wmo-vervoerspas/Valyspas? Belt u dan met RegioRijder (0900 - 9343). Deze vervoerder kan u dan in dat geval gratis vervoeren.

Houd er rekening mee dat RegioRijder uw rit moet inpassen in zijn vervoersschema. In verband met het afstand houden, is sprake van een beperkt aantal zitplaatsen in de bus. Reserveer uiterlijk 1 dag voor vertrek.

Mondkapje in de taxi

Gaat u gebruikmaken van het vervoer van RegioRijder of Valys? Zorg er dan voor dat u een medisch mondkapje bij u heeft (een IIR ofwel 2R). U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus of taxi te dragen.