De 'Jij bent Goud Waard'-box is razend populair.
De 'Jij bent Goud Waard'-box is razend populair. (Foto: Chocolaterie Pierre)

Valentijnsdag: dé chocoladetrends van 2021

HAARLEM – De Dag van de Liefde, 14 februari, is aanstaande. Bij Chocolaterie Pierre zien ze een duidelijk verschil met Valentijnsdag vorig jaar. Wat zijn in 2021 dé chocoladetrends?

Chocolaterie Pierre over dé chocoladetrends voor deze Valentijnsdag

“Wat ons vooral opvalt is dat dit jaar niet alleen aandacht is voor de geliefde, maar dat we Valentijnsdag dit jaar breder trekken”, vertelt Jeffrey van Soest van Chocolaterie Pierre. “Zo zien we dat kinderen elkaar iets lekkers willen geven, maar ook dat bijvoorbeeld opa’s en oma’s in het zonnetje worden gezet. De samenleving smacht naar een knuffel of extra stukje waardering, en dat zien we zeker ook bij ons terug in de bestellingen.”

‘Happy Valentine’-box

Naast dat er individueel chocola wordt gekocht, zijn het volgens Jeffrey ook veel bedrijven die hun werknemers een extra steuntje in de rug gunnen. Daarop wordt niet bespaard, merkt de ondernemer.


“De pakketten worden groot, groter, grootst. Met name voor organisaties volstaat alleen chocola niet, zij willen hun personeel ook bijvoorbeeld champagne aanbieden. Wij maken dan ook complete pakketten. Natuurlijk hebben we ook een ‘Happy Valentine’-box samengesteld. Maar ook chocolade-teddyberen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Die kun je tenminste wel knuffelen!”

'Onze chocolade-teddyberen kun je tenminste wél knuffelen!'

Het meest geliefd is volgens Jeffrey toch wel het ‘Je bent goud waard'-pakket. "Daarin zitten bonbons, crispy pearls, een melkchocoladetablet en lekker flesje champagne. Het pakket is compleet van goud.” Volgens de ondernemer zijn er inmiddels al honderden van verkocht.

‘Bestel op tijd!’

Wie zijn geliefde, collega, kind of bijvoorbeeld grootouders wil verrassen met wat lekkers, moet er volgens Jeffrey wel snel bij zijn. “Door de verwachte Valentijns-drukte raden wij onze klanten aan hun lekkernijen in de fysieke winkel te kopen. We zijn gewoon open tijdens deze lockdown! Eventueel vooraf online bestellen en die bestelling dan in de winkel ophalen (uiterlijk 13 februari – op 14 februari is de zaak dicht, red.), kan natuurlijk ook.”

Winactie: gratis bonbons

Kans maken op een gratis doosje overheerlijke bonbons van Chocolaterie Pierre? Los dan de Valentijnspuzzel in het Haarlems Nieuwsblad van 10 februari op. De eerste 10 mensen die zich met een opgeloste puzzel melden in de winkel van Chocolaterie Pierre (adres hieronder), ontvangen de gratis bonbons.


Chocolaterie Pierre

Kleine Houtstraat 1, Haarlem

www.chocolateriepierre.nl