Jarige Marianne (70): ‘Mijn hart maakt vreugdesprongetjes’
Jarige Marianne (70): ‘Mijn hart maakt vreugdesprongetjes’ (Foto: Willem Brand)

Marianne werd 70 in coronatijd

HAARLEM - De 70ste verjaardag van Marianne werd een onverwachte happening, geheel in stijl van het Hofje In den Groenen Tuin waar de dames wel van een feestje houden. Maar ja, corona hè, hoe moest dat nou leuk aangepakt worden?

Willem Brand

‘Mijn hart maakt vreugdesprongetjes’

De twee goede bufen Kirsten en Renske staken de koppen bij elkaar en bedachten de ‘verbindingslijn’, een touw met ballonnen op anderhalve meter afstand! Iedereen hield staand in een kring rond de hofjespomp het touw vast. Hoe spitsvondig om zo een gevoel van samen te creëren.

Verjaardagslied

Ondanks de miezer ging het feestje in de buitenlucht gewoon door in het bijzijn van John van der Wal van het YouTube-kanaal 023tvonline (bekijk de video op Rodi.nl/regio/Haarlem). De feestelijke aftrap kwam van bewoonster Michaëla die een verjaardagslied vertolkte: ‘Haar naam is Marianne, de jarige van het hof. Dus drink op Marianne, proost en mazzeltov.'


Als toegift zongen alle bewoonsters ‘Lang zal ze leven’. Erna zette de verbindingslijn zich in beweging en bood Marianne staand in haar deuropening haar hofgenoten een zelfgebakken stuk taart aan.


Hartverwarmend vond zij de verrassing: ‘Mijn hart maakt vreugdesprongetjes.'

Marianne werd 70 in coronatijd.