Geef uw mening over Knooppunt Nieuw-Zuid.
Geef uw mening over Knooppunt Nieuw-Zuid. (Foto: Gemeente Haarlem)

Geef uw mening over Nieuw-Zuid

HAARLEM - De oostelijke toegang van Haarlem bij de Schipholweg wordt vernieuwd. Er komt een nieuw openbaar vervoerknooppunt en de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. U kunt vanaf 8 februari reageren op de plannen.

Markante stadsentree

Het gaat om het gebied langs de Schipholweg tussen de Buitenrustbruggen en de Europaweg. Hier komt een stedelijk knooppunt, waar OV, wonen, werken en nieuwe voorzieningen bij elkaar komen. Een nieuwe mobiliteitshub zorgt straks voor snelle busverbindingen tussen de Slachthuisbuurt en Schalkwijk en de binnenstad, Schiphol en Amsterdam.


Ook maken drie projectontwikkelaars plannen om drie bestaande kantoorgebouwen te herontwikkelen. Hier komt nieuwbouw met daarin circa 1.600 woningen, maar ook kantoorruimte, winkels, horeca en andere voorzieningen. Ook de vraag naar voorzieningen en werkgelegenheid groeien hierdoor.

Geef uw mening

Als eerste stap heeft de gemeente een concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor de drie gebouwen gemaakt. Daarin staat aan welke voorwaarden en eisen de nieuwbouw straks moet voldoen. Bijvoorbeeld het bouwvolume en de hoogte, de parkeereisen, duurzaam bouwen, de inrichting van de buitenruimte rondom het gebouw en de architectuur.

U kunt vanaf 8 februari tot en met 21 maart reageren op dit plan, via het formulier op www.haarlem.nl/knooppunt-haarlem-nieuw-zuid.

Meer weten?

Op woensdag 3 maart om 19.30 uur is er een digitale informatiebijeenkomst.

Houd www.haarlem.nl/knooppunt-haarlem-nieuw-zuid in de gaten voor actuele informatie over de plannen.