Paula: "Ik had nooit gedacht dat het leven zo leuk zou worden."
Paula: "Ik had nooit gedacht dat het leven zo leuk zou worden." (Foto: Willem Brand)

Valentijn op late leeftijd: Paula en Beer

HAARLEM - In de herfst van je leven nog een keer de liefde vinden, dat gebeurde Paula Kroon en Beer Wentink. Wederzijdse vrienden nodigden ze uit voor een etentje. "Ik was niet van plan verliefd te worden, maar toen ik hem hoorde praten, dacht ik: wat een leuke stem. Tien minuten later was ik verliefd."

Willem Brand

Paula had bijna een jaar ervoor haar man Wouter verloren. Met hem bouwde ze de jeanszaak Holzhaus in de Generaal Cronjéstraat op. Ze kregen twee dochters. Beer was op het moment van hun ontmoeting weduwnaar van Ans Lasschuit. Met haar kreeg hij ook twee dochters. Paula: "De dag na het etentje belde Beer. Hij had niet zo goed geslapen, zullen we samen gaan eten?" Beer: "Het gebeurt en dan zie je wel of je er aan toe bent."

Semiprof

Beer die in de zestiger en zeventiger jaren als semiprof bij HFC Haarlem speelde, ontmoette zijn eerste vrouw Ans bij volleybalclub Die Raeckse. Zij was de dochter van de bekende Haarlemse voetballer Gé Lasschuit. Bijzonder is dat de tienjarige Beer zijn latere schoonvader zag spelen in het landskampioensteam van RCH in 1953 op een stampendvol RCH-terrein. Gé’s vader Henk Lasschuit had in de jaren twintig als semiprof gespeeld voor MSV Duisburg! Beer: "Toen Hitler aan de macht kwam, is het gezin teruggekomen. Gé kreeg verkering met de dochter van schoenmaker Hupkens uit de Cornelissteeg."

'Ik had nooit gedacht dat het leven zo leuk zou worden'

Potje golf

Beer die nog wekelijks een potje golf met voetbalmaten van vroeger speelt, kwam 524 keer voor HFC Haarlem uit. Een aantal dat nooit is overtroffen, vandaar zijn bijnaam 'Mister Haarlem'. Tot 1989 was hij penningmeester van de roodblauwen. "Ik heb Dick Advocaat nog gevraagd om trainer te worden. We hadden vaak tegen elkaar gespeeld."

Meer geven

Een leven later was er dus dat etentje. Het klikte tussen Paula en Beer en zeven jaar is er nu al een een LAT-relatie. Ze vinden elkaar in de liefde, het avontuur en de vele reizen die er intussen al zijn geweest.

'Het is zo fijn samen te zijn'

Paula: "Het is een ongelofelijke wending. Ik had nooit gedacht dat het leven zo leuk zou worden. Mijn tip: als je iemand tegenkomt, van wie je denkt: jeetje, wat een leuk mens, probeer het dan in ieder geval. In deze tijd is het zo fijn om samen te zijn."

Tips van Beer: "Blijf vooral niet thuis zitten en hou je vriendenkring in stand. Er belt echt niet spontaan iemand aan de deur die zegt: Ik vind je zo leuk."