Bevrijdingspop Haarlem, volgend jaar weer een fysieke editie?
Bevrijdingspop Haarlem, volgend jaar weer een fysieke editie? (Foto: Ewoud Koster)

Bevrijdingspop 2021 definitief van de baan

HAARLEM - Bevrijdingspop Haarlem vindt misschien dit jaar niet plaats in de Haarlemmerhout: je kunt op 5 mei wél online gaan genieten van het bevrijdingsfeest.

Online festival georganiseerd via Bevrijdingspop.nl

“De beslissing om Bevrijdingspop Haarlem 2021 volledig online te organiseren, ligt in lijn met de beperkende overheidsmaatregelen vanwege corona”, zo meldt de organisatie.

Festivalsfeer

Bernt Schneiders, voorzitter Stichting Bevrijdingspop: “We streven naar een online streaming-editie met een festivalsfeer, energiek en met veel muziek. Natuurlijk besteden we ook veel aandacht aan het thema vrijheid. Daarnaast worden opties zoals uitzendingen via regionale tv en radio onderzocht.


Er vinden op 5 mei geen outdoor liveoptredens plaats volgens de organisatie. "Mogelijk worden er wel enkele optredens gestreamd vanuit elders in de stad.

Ook zenden we op 5 mei eerder opgenomen optredens van Haarlemse artiesten uit, vanaf markante plekken in en rond Haarlem.”

Activiteiten op locatie

Naast het online programma vinden er rondom Bevrijdingspop Haarlem 2021 ook enkele lokale activiteiten plaats. "Deze voldoen aan de coronarichtlijnen en brengen geen mensenmassa's op de been. Denk aan de Vrijheidswandeling langs locaties met een link naar de Tweede Wereldoorlog of de Corridor van de Vrijheid, waarbij verzetshelden worden geëerd met banieren boven de winkelstraten.”

Programma

Het programma van Bevrijdingspop Haarlem 2021 wordt op een later moment bekendgemaakt.