De nieuwe leiding komt aan de zuidzijde van de Floris van Adrichemlaan te liggen.
De nieuwe leiding komt aan de zuidzijde van de Floris van Adrichemlaan te liggen. (Foto: Pexels)

Werk aan drinkwaterleiding Boerhaavewijk

HAARLEM - PWN vervangt in opdracht van de gemeente de drinkwatertransportleiding op het voormalige Damiate-terrein. De nieuwe leiding komt aan de zuidzijde van de Floris van Adrichemlaan te liggen. De werkzaamheden starten half februari en duren tot eind april 2021.

Op het voormalige Damiate-terrein aan de entree van de Boerhaavewijk wordt momenteel hard gewerkt aan de voorbereiding van nieuwbouwplan Haave met een divers woonprogramma, een parkeerkelder en watergang.

Andere kleur water

Op deze locatie ligt een drinkwatertransportleiding van PWN. Deze wordt in opdracht van de gemeente Haarlem verlegd. De nieuwe drinkwatertransportleiding komt aan de zuidzijde van de Floris van Adrichemlaan te liggen.


Hiervoor zijn boringen nodig onder de Amerikavaart en Amerikaweg door en deels in open ontgraving. De werkzaamheden starten medio februari en duren tot eind april 2021.

'De werkzaamheden starten medio februari en duren tot eind april 2021'

De kans bestaat dat het drinkwater kortstondig een lichte kleur heeft. Licht gekleurd of bruin water kunt u gewoon drinken, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. Bruin water kan wel vervelend zijn voor uw wasgoed. Meer informatie vindt u op www.pwn.nl/bruinwater.

Nieuwbouw Haave

In april begint ontwikkelaar Bemog ook met het bouwrijp maken van het terrein, waarna de bouw van start gaat.


Impressies van het bouwplan zijn te vinden op www.woneninhaave.nl. Meer informatie werkzaamheden Floris van Adrichemlaan (pwn.nl).


Bron: gemeente Haarlem