De levens-executeur geeft nieuwe inzichten

REGIO - Ook als levens-executeur ondervind je van dichtbij het verlies van een dierbare. Hoe naar deze situatie ook is het geeft ook weer nieuwe inzichten.

Allereerst hoe belangrijk het is geweest om het gesprek aan te gaan over een moment waar niemand graag over praat. En dan niet alleen de wensen omtrent een uitvaart maar heel ver de diepte ingaan.

Vol trots

Ik kan me nog herinneren dat het destijds een emotioneel gesprek was, maar ook dierbaar. En nu kijk er vol trots op terug. We hebben het toch maar gedaan. Tot in de kleinste details zijn dingen besproken. En dan moet je denken aan spulletjes, kleding, uitvaart, muziek, bloemen en de plek waar je laatste rustplaats zal zijn. Maar buiten dit ook nog wat te beslissen als er geen uitzicht meer is.

'Het was destijds een emotioneel, maar ook dierbaar gesprek'

Voor ons was het zo’n troostvolle gedachten dat alles in de lijn was van de wensen.

Rust en zekerheid

Als u het moeilijk vind om over deze zaken te praten, dan kan het zijn dat dit gemakkelijker gaat als dit met een buitenstaander is.


Als u deze ook nog eens een bevoegdheid geeft van levens-executeur of executeur in uw testament, dan weet u zeker dat alles geregeld wordt zoals u het wenst. En ik weet, inmiddels uit ervaring, dat dit rust geeft. Rust en zekerheid dat je hier niet meer over hoeft na te denken. En laten komen wat komt.

www.karinrutte.nl