Op de website van GGD Kennemerland is een speciale pagina ingericht: ggdkennemerland.nl/nietalleen.
Op de website van GGD Kennemerland is een speciale pagina ingericht: ggdkennemerland.nl/nietalleen. (Foto: Rowin van Diest)

GGD start campagne over mentale gezondheid

HAARLEM - GGD Kennemerland start met een grote campagne gericht op de mentale gezondheid van de inwoners.

Met de campagne ‘Ik ben niet alleen’ wil de organisatie de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid van inwoners zichtbaar en bespreekbaar maken.

Mentale weerbaarheid

"Deze crisis vraagt nu al heel lang heel veel van inwoners en hoewel het einde met de start van de vaccinatiecampagne langzaam in zicht komt, zijn we er nog niet", aldus de GGD. "De uitbraak zal niet van de ene op de andere dag bestreden zijn, en ook de consequenties zullen nog lang na de uitbraak voelbaar blijven. Deze factoren vragen veel van de inwoners qua mentale weerbaarheid."

Geen taboe

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “De coronacrisis heeft nu al bijna een jaar een enorme impact op het dagelijkse leven van de inwoners in onze regio."

'Het is van belang de mentale gezondheid bespreekbaar te maken'

Om langdurende schade te voorkomen, is het belangrijk dat we onderwerpen als mentale gezondheid bespreekbaar maken en geen taboe laten zijn, zo vindt hij. "Als GGD Kennemerland willen we het onderwerp enerzijds bespreekbaar maken en anderzijds handvatten te bieden aan degenen die daar behoefte aan hebben.”

Speciale pagina website

De campagne was al zichtbaar door middel van een wildplak-affichage door de hele regio. "Daar komen nu sprekende beelden op onder meer bushokjes, social media en in de huis aan huisbladen bij." Op de website van GGD Kennemerland is een speciale pagina ingericht: ggdkennemerland.nl/nietalleen.