'In kleine kring is er alle tijd en ruimte voor eigen verhalen en emoties.'
'In kleine kring is er alle tijd en ruimte voor eigen verhalen en emoties.' (Foto: ©judithcapponfotografie)

Afscheid nemen in kleine kring

HEEMSTEDE - Vanwege de huidige maatregelen vinden uitvaarten in besloten kring plaats. De verwachting van uitvaartspecialisten is dat dat na de coronatijd zo zal blijven.

Het team van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding ervaart dat zo’n intiem afscheid ook een positieve kant heeft.

Ruimte voor verhalen

Uitvaartbegeleider Jennifer Hoes vertelt:


“In coronatijd waar de uitvaart maar met een beperkt aantal mensen mogelijk is, ontdekten we dat sommige nabestaanden het juist prettig vinden het afscheid klein te houden. Er zijn families die het zwaar vinden om veel mensen tegelijk op één dag te spreken, terwijl zij zelf ontzettend overweldigd zijn door de hele situatie."

"Soms voelen ze zich verplicht veel mensen uit te nodigen." Maar dat hoeft niet, volgens Hoes. "Alleen met het gezin en enkele vrienden kan meer intimiteit bieden. Er is dan alle tijd en ruimte voor eigen verhalen en emoties.”

Basis-uitvaartpakket

Het team van Brokking & Bokslag haakt hierop in met een basis-uitvaartpakket.


Hoes: "Het samenzijn vindt bij ons in het Afscheidshuis aan de Herenweg 92 in Heemstede plaats, waardoor het tarief beperkt blijft."


Volgens Hoes een prachtige locatie met een intieme sfeer. "We hebben diverse huiselijke kamers en een ruime tuin waar we met vuurkorven en fakkels buiten kunnen zijn.”


Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding

Herenweg 92, Heemstede

Brokkingenbokslag.nl