Voor Marga Venema (63) heeft dit project ontzettend geholpen om haar weer aan een nieuwe baan te helpen.
Voor Marga Venema (63) heeft dit project ontzettend geholpen om haar weer aan een nieuwe baan te helpen. (Foto: Aangeleverd)

Marga (63) weer met veel plezier aan de slag

Regio - Solliciteren is lastig, en al helemaal als je boven de 45 bent. Voor veel bedrijven en of instellingen ben je al snel te oud of te duur.

Baanbreker ondersteunt werkzoekende 45-plussers

De afwijzingen die je als veertigplusser krijgt zijn niet op een hand te tellen. Je wordt er moedeloos van. Om jezelf weer terug te vinden en om weer te durven solliciteren is het project Baanbreker van Stichting Netwerken in het leven geroepen. Dinsdag 9 maart begint dit 7-weekse project.

2 x boventallig verklaard

Marga Venema (63) heeft deelgenomen aan de 7-weekse training BaanBreker in het voorjaar van 2020 en draagt het project een warm hart toe. “Ik ben twee keer boventallig verklaard, in 2016 en in 2019. Beide keren heb ik mij aangemeld bij HetisNetwerken. Het programma BaanBreker raad ik iedereen aan omdat het zoveel meer is dan het vinden van een juiste baan,'' vertelt Marga enthousiast. Zij is inmiddels bij een MBO-instelling in Heerhugowaard aan het werk als ondersteuning van het Beroepspraktijkvorming Team afdeling Handel, Transport & Logistiek." Ik examineer tevens MBO-studenten aan het einde van hun stageperiode. Daar ben ik gecertificeerd in. Ik ondersteun het BPV-Team met inplannen van examens en andere voorkomende administratieve werkzaamheden. Het is ontzettend afwisselend en geeft ontzettend veel voldoening.''

Netwerken

Tijdens de zeven weken ben je met een groep dagelijks bezig om uit te zoeken wat je nu echt wilt, en hoe je dat kunt bereiken. Aan de hand van trainingen, workshops, en plenaire sessies krijg je een heel goed beeld van jezelf. Daarnaast zorgt jouw buddy, de persoon aan wie je gekoppeld bent, voor zogeheten koffietafelgesprekken. Dit zijn geen sollicitatiegesprekken maar ontmoetingsgesprekken, want vaak is er geen sollicitatie. "Het is een vorm van gericht netwerken. Mensen zien je in een ongedwongen sfeer en dat verhoogt het onthouden. Je zit dan in hun netwerk. Dus stap één is, zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen je kennen.''

Verbondenheid

BaanBreker maakt dat je nieuwe manieren kiest in je aanpak. Het feit dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, geeft ook een gevoel van verbondenheid en vastberadenheid. " Je geeft jezelf bloot aan een ander, maar iedereen doet dat. En dat maakt het minder eng. Tegelijkertijd krijg je een boost aan vertrouwen. Je gaat echt in jezelf geloven."


BaanBreker is wekelijks op dinsdag van 09 maart tot en met 20 april 2021 van 09:30-11:30 uur (Zoom) aanmelden via: https://hetisnetwerken.nu/baanbreker.