Met een verwijzing van een huisarts wordt het CooL-programma volledig vergoed.
Met een verwijzing van een huisarts wordt het CooL-programma volledig vergoed. (Foto: Aangeleverd)

Gezondere leefstijl: winst voor iedereen

HAARLEM - Wie wil er niet fit en gezond oud worden? Wij, leefstijlcoaches in Haarlem, helpen graag dit doel te bereiken.

Zo streven we naar een betere samenwerking in de regio tussen huisartsen, het sociale domein (de sportaanbieders), de GGD en de aanbieders van de gecombineerde leefstijlinterventies (GLI, oftewel de leefstijlcoaches).

Voorwaarden voor geluk

Met samenwerking kunnen we inwoners inspireren, motiveren en faciliteren op een uitnodigende manier om gedragspatronen te doorbreken die een gezond leven in de weg staan. Goede voeding en beweging zijn belangrijk, maar ook voldoende slaap - en weten dat je richting kunt geven aan je eigen leven - zijn voorwaarden voor geluk en gezondheid.

Ook is preventie van belang om de gezondheidszorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Gezond leven voorkomt extra druk op de gezondheidszorg. En dat is winst voor iedereen.

CooLprogramma

Het CooL-programma is zo'n GLI. Het programma richt zich op een duurzame verandering van je leefstijl met als doel: gewichtsverlies, lichamelijke fitheid en het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. Door stapsgewijs je leefstijl aan te passen, worden je doelen gehaald. Meld je aan voor het programma als je 18(+) jaar bent en een BMI van 25 of hoger hebt. Met een verwijzing van je huisarts wordt het CooL-programma volledig vergoed vanuit de basisverzekering (zonder invloed op het eigen risico).


Suzanne van den Eerenbeemt
De Blekerij 7,
2061 EZ Bloemendaal
SuusVitaal.nl/06-49806653