Leerlingen planten de bomen in het minibos.
Leerlingen planten de bomen in het minibos. (Foto: IVN Natuureducatie)

Bomen geplant voor Tiny Forest Schalkwijk

HAARLEM - Onze stad heeft een eigen Tiny Forest! Leerlingen van basisschool De Molenwiek mochten woensdag 3 maart de bomen planten.

Bij het mini-bos komt ook een natuurspeelplek.

Bomen geadopteerd

Het Tiny Forest ligt naast het schoolgebouw van De Molenwiek. Alle leerlingen hebben een eigen boompje geadopteerd. Dat gaven ze ook een zelfbedachte naam. In totaal zijn er meer dan zeshonderd bomen en struiken in de grond gezet. In de loop van het voorjaar komt het er dus steeds groener uit te zien!


Een tiny forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Er staan wel 30 tot 40 verschillende soorten bomen in. Daardoor is het een fijne plek voor vlinders, bijen, vogels en andere dieren. En ook voor mensen uit de buurt, die hier straks kunnen komen wandelen of spelen met de kinderen.

Mooi voorbeeld

Wethouder Michel Rog hielp mee met het planten.


“Groen, bomen en natuur zijn heel belangrijk voor Haarlem. De gemeente is heel blij met dit initiatief van Sensa Zorg en IVN. En wat prachtig dat ze dit met andere partijen via crowdfunding voor elkaar hebben gekregen! De aanleg van dit Tiny Forest is een mooi voorbeeld vergroening in de stad dat hopelijk ook andere partijen inspireert.”


Samen met Suleyman Gogus (Sensa Zorg) en Petra Schut (IVN Natuureducatie) onthulde de wethouder ook een informatiebord.

Open voor iedereen

Bij het mini-bos komen ook natuurlijke speeltoestellen. De natuurspeelplek is bedoeld voor alle kinderen, dus ook kinderen met een beperking. De paden in en rondom het Tiny Forest zijn daarom rolstoeltoegankelijk. Het bos en de speelplek zijn open voor iedereen.


Het mini-bos is een initiatief van Sensa Zorg. Met de hulp van vele sponsoren en een crowdfunding-actie wisten zij het financieel mogelijk te maken. Daarvoor werkten ze samen met onder andere IVN Natuureducatie, Jantje Beton, de gemeente Haarlem en Donker Groep.


Kijk voor nog meer informatie over dit onderwerp op Tinyforesthaarlem.nl.


Bron: gemeente Haarlem