Suus Brink: 'Met plezier en trots neem ik deze mand symbolisch in ontvangst.'
Suus Brink: 'Met plezier en trots neem ik deze mand symbolisch in ontvangst.' (Foto: RON MOELIJKER)

Zorgmedewerkers in het zonnetje

REGIO - Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag afgelopen maandag 8 maart werden aan zorgmedewerkers van verzorgingshuizen in Kennemerland manden met bloembollen uitgedeeld. Met als doel hen in het zonnetje te zetten in deze tijd waarin corona een grote druk legt op hun werk.

Internationale Vrouwendag staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen en wordt overal ter wereld gevierd. De datum 8 maart gaat terug naar 8 maart 1908. Een belangrijke dag in de geschiedenis van de emancipatie. Op die dag vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was “brood en rozen”. Deze staking markeert het begin van de strijd tegen vrouwendiscriminatie. Internationale Vrouwendag is officieel erkend door de Verenigde Naties in 1977.

Het verschil maken

Met de bloembollenactie voor medewerkers in de zorg willen de leden van Zonta Kennemerland-Zuid benadrukken dat deze helden onmisbaar zijn, dat ze inspireren en kracht geven. Zonta wil ze bedanken voor hun inzet voor de bewoners en hun familieleden, speciaal in deze moeilijke tijden. "Ze verdienen het, zij maken het verschil!"

Haarlemse locaties

Bezocht werden verzorgingshuizen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Bentveld en Zandvoort. Het betreft de verzorgingshuizen van Kennemerhart, van de Stichting Sint Jacob en van Zorgbalans. De leden van Zonta Kennemerland-Zuid hadden het liefst de bloembollenzakjes persoonlijk overhandigd aan de medewerkers, maar vanwege de coronamaatregelen was dat helaas niet mogelijk.


Op woonzorglocatie Overspaarne, onderdeel van ouderenzorgorganisatie Kennemerhart, nam directeur zorg en wonen Suus Brink ook een mand in ontvangst.

Stuk voor stuk heldinnen

Suus Brink: "Met plezier en trots neem ik deze mand symbolisch in ontvangst. Verhoudingsgewijs werken er veel vrouwen in de ouderenzorg. Stuk voor stuk zijn het heldinnen (hoewel we ook helden hebben). Allemaal staan ze elke dag weer op met hetzelfde doel: het leven van kwetsbare ouderen een beetje beter en fijner maken."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding