Wijze levenlessen van ouderen voor jongeren - en andersom.
Wijze levenlessen van ouderen voor jongeren - en andersom. (Foto: Jaap Kroon)

Tijdwijzer: wijze levenslessen van ouderen

HAARLEM - Leerzaam én leuk. Dat is de eerste serie podcasts 'Tijdwijzer' gemaakt door Haarlemmer Rudy Nicola. In Tijdwijzer gaat de Haarlemse radioman in gesprek met ouderen over wat echt belangrijk is in het leven.

In elk interview staat een ouder iemand in het middelpunt die met de vragen van Nicola zijn of haar kijk op het leven geeft.

Levenslessen uitwisselen

In de podcasts wordt achteromgekeken, maar ook vooruit. Wat kunnen jongvolwassenen opsteken van de levenslessen die de senioren in hun bewogen leven hebben opgedaan. Of, als zij konden teruggaan in de tijd: wat zouden zij hun jongere zelf adviseren? Nicola heeft met de gesproken podcasts van de levenslessen van de geïnterviewden luisterlessen gemaakt.

'Méér druk maken'

De eerstvolgende gast is Myra Geerling-Smith. De Amerikaanse 90-plusser heeft het over op jonge leeftijd emigreren naar Europa, haar unieke kijk op een scheiding en haar politieke betrokkenheid. “Minder druk maken? We moeten ons juist méér druk maken om onderwerpen die belangrijk zijn, zoals politiek en onderwijs”, zegt de kranige senior.

Geheim goede relatie

Ook vertelt oud-radiomaker bij Radio Veronica, voormalig directeur Top 40 en docent Sieb Kroeske over keiharde lessen na een faillissement. Ook het geheim van een goede relatie en zijn advies aan de jongere generaties komen aan bod. “Ik wil mensen uitdagen om uit hun comfortzone te stappen. Meer uit zichzelf te halen dan ze vooraf gerealiseerd hadden.”

Vanaf dinsdag 23 maart

Tijdwijzer is vanaf dinsdag 23 maart gratis te beluisteren in alle bekende podcastapps. Elke week komt er een inspirerend verhaal online.


Je kunt gratis abonneren, zodat je vanzelf elke aflevering in jouw podcastapp ontvangt. Meer informatie op Anchor.fm/tijdwijzer.

Wie is Rudy Nicola?

Rudy Nicola is een ervaren radio- en podcastmaker uit Haarlem. Rudy: “Ik geloof in verhalen die je raken; enthousiast maken, laten lachen of juist ontroeren. Als podcastmaker probeer ik de schakel te zijn tussen de verhalenverteller en de luisteraar.”