Afbeelding
(Foto: )

Ketting Kledingruil nu ook in Haarlem

HAARLEM - Tijdens de lockdown heeft een groep vrouwen uit Amsterdam een initiatief bedacht om coronaproof kleding te ruilen en tegelijkertijd meer contact te krijgen in de buurt. Deze 'Ketting Kledingruil' komt nu ook naar Haarlem.

Vanuit de hoofdstad wordt de Ketting Kledingruil gecoördineerd. Landelijk doen er meer dan 3000 mensen mee aan het initiatief, waarbij tassen met tweedehands kleding rondgaan. Deelnemers pakken er iets bruikbaars uit en stoppen er weer een goed kledingstuk in, voordat ze de tas doorgeven aan een buurt- of dorpsgenoot.

Kledingruil Haarlem

Caroline Lamp en Magda van Korlaar deden voor corona al zo'n vier keer per jaar mee aan een kledingruilmiddag. Toen zij over dit Amsterdamse idee lazen, waren ze direct enthousiast. Per 17 maart zijn zij een eigen Ketting Kledingruil in Haarlem gestart. Inmiddels wordt de Haarlemse actie geleid door drie duo's.

Meerdere doelen

"Er doen nu zo'n dertig deelnemers mee", vertellen Caroline en Magda.

"We merken dat veel vrouwen wel wat voelen voor deze duurzame oplossing. Ze kunnen de textielafvalberg verkleinen, én krijgen zelf ook weer iets nieuws voor in hun eigen kledingkast." Maar dat is niet het enige, zo vertellen de twee enthousiast. "Met de Ketting Kledingruil kunnen we ook mensen die anders nooit kleding en spullen krijgen, bereiken."

Aanmelden/hulp nodig?

Aanmelden doe je via Kettingkledingruil.nl. Mocht je zelf een ketting willen starten, dan helpen Caroline en Magda je hier graag bij.