Nieuwe website Sociaal Wijkteams

HAARLEM - Op 22 maart is de nieuwe website van de Sociaal Wijkteams gelanceerd.

De Sociaal Wijkteams willen hiermee ook online de Haarlemmers zo goed mogelijk van dienst zijn, aldus de gemeente.

Voor iedereen

Je kunt er terecht als je vragen of problemen hebt op het gebied van welzijn, zorg, wonen, geldzaken en werk. "Op de nieuwe website kunnen bewoners nu ook zelf veel informatie vinden: over wat ze zelf kunnen doen en welke activiteiten en ondersteuning ze in de buurt kunnen vinden. Ook kunnen ze op de teampagina’s meer informatie over de Sociaal Wijkteams vinden."

'De teams kennen de wijken goed'

Wethouder Meijs is blij met de nieuwe site. ‘’De Sociaal Wijkteams spelen een belangrijke rol. Ik hoop dat de site eraan bijdraagt dat mensen nog beter de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.’’

Laagdrempelig

De Sociaal Wijkteams werken vanuit de wijken, legt de gemeente uit. "Daardoor kennen ze de wijken goed en ze staan dicht bij de buurtbewoners. In elk Sociaal Wijkteam werken professionals vanuit verschillende organisaties. Ze bieden een luisterend oor en gaan samen met de bewoner, en waar mogelijk met mensen uit de omgeving, op zoek naar een antwoord of oplossing. Ook wanneer mensen zich zorgen maken over een buurtgenoot, kunnen ze contact opnemen met het Sociaal Wijkteam."


Meer informatie: www.sociaalwijkteams.nl/haarlem.


Bron: gemeente Haarlem