Met het maken van nieuwe kleding laten de organisatie de wens van een kind in vervulling gaan.
Met het maken van nieuwe kleding laten de organisatie de wens van een kind in vervulling gaan. (Foto: Christa Warmerdam)

The Foundation for Kids: ‘Kleding vaak een sluitpost’

HAARLEM - Bijna driehonderdduizend kinderen tot 14 jaar in Nederland en België leven in armoede. The Foundation for Kids wil niets liever dan een lach op hun gezichten toveren. Met het maken van nieuwe kleding laten de organisatie de wens van een kind in vervulling gaan. Van een trui in de kleuren van voetbalvereniging Feyenoord of een jurk van Frozen.

Christa Warmerdam

Kippenvel krijgt Bettie Nijveld er weer van als ze het vertelt. Van het meisje van 4 jaar, dat voor het eerst van haar leven een nieuwe jurk kreeg. Glimmend van trots liep het meisje een modeshow, tijdens de online les van haar klas op school. "Het doet iets met me als ik de toegestuurde foto weer zie."

600 vrijwilligers

Bettie Nijveld en Linda Mulder zijn de oprichtsters en zijn de stuwende krachten in Nederland en Jessica van Roy is dat voor België. Marian Schellekens ondersteunt hen op administratief gebied. De vier zijn ploegleider van een peloton van 600 vrijwilligers.

Bettie: "Als je in een gezin elke euro twee keer moet omdraaien, dan is de keuze tussen eten voor drie dagen of een trui voor zoonlief snel gemaakt. Kleding is vaak een sluitpost. Wij werken met officiële instanties, zoals voedsel- en kledingbanken, maar ook kerken en het Leger des Heils. Via hen komen kinderkledingwensen binnen."

9000 setjes kleding

"Vorig jaar werden er 9000 setjes kinderkleding verstuurd. Daar gaan we vast overheen. De teller stond eind februari al op bijna 2300."

De organisatie wil de plaatselijke instanties in de regio Haarlem laten weten dat ze bij hen terecht kunnen voor kinderkleding-op-maat. Daarnaast hopen ze naaisters uit Haarlem te werven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.thefoundationforkids.com.

'Vorig jaar werden er 9000 setjes kinderkleding gemaakt en verstuurd.'