De zusjes Ilske (11) en Nora (9).
De zusjes Ilske (11) en Nora (9). (Foto: Ditte Valk)

Zusjes maken Paas-strip

HAARLEM - De zusjes Ilske (11) en Nora (9) Pieters maakten speciaal voor deze krant een Paas-strip: Paashaas in corona. In de lente van 2020 hadden ze hun debuut al in de Haarlemse Hofjeskrant.

Willem Brand

Ze begonnen nadat hun plannetje was gerijpt. Het kon haast niet anders. Aan corona kon ook de Paashaas niet ontsnappen. Ilske: “We wilden iets met Pasen doen. En ja, dan moeten eitjes wel op 1,5 meter afstand liggen. Maar Paashaas heeft een probleem, hij kan niet goed rekenen.”

De uitdaging was dat de eitjes om de Bavokerk moesten liggen. En ja, dacht Paashaas, welk dier zou dan kunnen helpen.

Tekenles van striptekenaar

Ilske: “Op internet lazen we dat de boskikker 7,5 meter kan springen. Voor hem zou het een makkie zijn.” Overigens verdeelden de zussen het werk eerlijk: Ilske tekende de Amsterdame Poort en de Bavokerk, Nora de beesten.


Vorig jaar hadden ze met dank aan de Hofjeskrant een tekenles van striptekenaar Alex van Koten gekregen. Dat kwam goed van pas bij het tekenen van het ereschavot. Daar zit namelijk perspectief in. Nora: “Wist je dat de boskikker bruin is als ie stress heeft en geel als hij blij is?”


Moeder Ditte vertelt dat hun vader Michel nog geholpen heeft om de omtrek van de Bavo te berekenen. Dat was op internet niet zo snel te vinden. De oppervlakte wel. Op basis daarvan kwam Michel tot 318 meter.

Striptekenduo

De zussen die op basisschool de Argonauten in het Garen-kokerskwartier zitten, zijn gek op tekenen. Ze hebben sinds enkele maanden elke woensdagmiddag tekenles van juf Ramona van Bakkum van de Kunstmug. Wie weet vormen ze samen ooit een striptekenduo.


Hoe gaan jullie Pasen vieren? Nora: “We gaan eitjes zoeken. En als het mooi weer is gaan we naar de duinen om konijnen te spotten.”

De Paas-strip.