Afbeelding
(Foto: Unknown)

Vervoersdienst Zoefzoef breidt uit

HAARLEM - Twee jaar geleden startten Haarlem Effect en DOCK met Zoefzoef, een duurzame vervoersdienst in Schalkwijk/Oost, Zuidwest en een deel van het centrum. De dienst is een succes. En dus rijdt de Zoefzoef nu ook in Haarlem-Noord.

"We rijden in Noord voorlopig op maandagen, dinsdagen en donderdagen", aldus Zoefzoef. "Later zullen we uitbreiden naar de woensdag en vrijdag."

Meer zelfstandigheid

Zoefzoef is bedoeld voor korte ritten binnen de wijk, bijvoorbeeld naar de kapper, familie, supermarkt of huisarts. "In de Zoefzoef kunt u uw hulphond, boodschappen of rollator meenemen. Zoefzoef is er voor iedereen, maar we richten ons speciaal op ouderen en mensen die minder mobiel zijn of niet goed zelfstandig kunnen reizen."

Gezellig praatje

En het is nog gezellig ook: tijdens de rit is er tijd voor een praatje met een van de vaste vrijwillige chauffeurs. "Zij helpen ook met in- en uitstappen en tillen van boodschappen. Zoefzoef is een elektrische auto, dus van vieze uitlaatgassen is geen sprake."

Rit aanvragen

Via 023-5436046 (tussen 9.00 en 12.30 uur) vraagt u een rit aan. Een enkele rit kost €1,50 en kan betaald worden bij de chauffeur (pin of contant). Strippenkaarten van 10 of 20 ritten zijn goedkoper.

Meer informatie

Op de website www.zoefzoefhaarlem.nl vindt u meer informatie over Zoefzoef.

U kunt ook contact opnemen met Astrid Valkenburg: avalkenburg@haarlemeffect.nl / 06-48101347.

Afbeelding