Afbeelding
(Foto: Unknown)

Volop muziek en debatten in de Pletterij

HAARLEM - De Pletterij staat ondanks de culturele lockdown niet stil. De komende weken wordt er volop gedebatteerd en muziek gemaakt. Alles is gratis en live te volgen via de website van de Pletterij.

Op vrijdag 2 april is de marathon-interviewserie van Jan Hoekema gestart, die gedurende 39 weken met Haarlemse gemeenteraadsleden praat op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op 2 april is het spits afgebeten door Jacques Amand van Trots Haarlem.

Woensdag 7 april is er een debat over het veelvuldig in de fout gaan van de (landelijke of lokale) overheid.

Praten met raadsleden

De interviewserie van Jan Hoekema is elke vrijdag van 16.00- 16.30 uur. Gespreksonderwerpen zijn de corona-epidemie, de Haarlemse politieke actualiteit en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De raadsleden zijn op alfabetische volgorde uitgenodigd. De interviews worden live gestreamd en zijn als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

Muziekpraat

Muziekpraat, zo heet de nieuwe serie gesprekken tussen journalist Peter Bruyn en musici. Zondag 4 april was het eerste interview, met als gast drummer Martin van Duynhoven. Aan de hand van muziekfragmenten ging het gesprek over diens muziek, invloeden, techniek, anekdotes en meer. Het meekijken met het gesprek via de website, YouTube of Facebook is gratis.

Over de Pletterij

De Pletterij is het debat- en cultuurpodium in Haarlem. Een kleine staf en ruim 80 vrijwilligers organiseren jaarlijks ruim 120 debatten, lezingen, concerten, documentaire voorstellingen en diverse events.

Afbeelding
Afbeelding