Haarlem gaat de strijd aan met Leiden bij het NK Tegelwippen.
Haarlem gaat de strijd aan met Leiden bij het NK Tegelwippen. (Foto: Marisa Beretta)

Wie wipt beter: Haarlem of Leiden?

HAARLEM - Het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is op 30 maart van start gegaan. Ook de gemeente Haarlem doet als een van de veertig gemeenten in Nederland mee in de competitie: welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

De gemeente Haarlem is hiervoor uitgedaagd door de gemeente Leiden.


Wethouder Michel Rog (Openbare Ruimte): “Haarlem moet groener worden om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en de biodiversiteit te vergroten. Maar dat kan de gemeente niet alleen. We vragen Haarlemmers om zoveel mogelijk tegels in hun tuin te vervangen door groen en bomen. Het zou geweldig zijn als Haarlemmers groener zijn dan Leidenaren! Ik heb mijn Leidse collega’s al gemeld dat wij die strijd willen winnen”.

Klimaatadaptief

Door de nu al opborrelende sportieve rivaliteit tussen wethouders in het hele land biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Wipfilmpjes

"Haarlemmers kunnen een foto plaatsen op www.nktegelwippen.nl”, aldus Rog. "Of plaats je video op social media en tag @gemeenteHaarlem.”

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen wordt voor de tweede keer georganiseerd. Veertig gemeenten doen mee van 30 maart t/m 30 september.