Meer te doen voor jongeren ondanks corona

HAARLEM - De Haarlemse jongerenorganisaties organiseren weer extra activiteiten voor jongeren. Denk aan basketbaltrainingen op het nu overdekte Krajicek court, het opknappen van de jongerenlocatie de Tulp en de door jongeren zelf bedachte acties van Stichting Stad.

Zo is het Krajicek court aan de Leonard Springerlaan naast het Reinaldapark inmiddels overkapt. Hierdoor kan er ook met slecht weer gesport worden.

In Schalkwijk bestaat al langer de behoefte aan een goede buitensportplek. Er wordt op dit moment onderzocht of het Roosje Vosplantsoen, naast de Spaarnehal, een geschikte locatie is om een Cruijff/Krajicek court te plaatsen. Triple Threat, Hattrick en Sportsupport staat in de startblokken om hier activiteiten te organiseren.

Een eigen plek

Naast sporten merken de jongerenorganisaties dat een ontmoetingsplek voor jongeren in de wijk belangrijk is. Dat kan een Cruijffcourt zijn, maar ook een buurthuis of pleintje. Triple Threat wil meer activiteiten op pleintjes aanbieden en de gemeente onderzoekt of zij een extra locatie kunnen openen aan het Beatrixplein. In het Rozenprieel knappen jongeren uit de buurt samen met Haarlem Effect de jongerenlocatie de Tulp op.

Het jongerenwerk van Stichting STAD organiseert online en buiten activiteiten voor jongeren. In Haarlem Noord zijn zij de komende tijd extra aanwezig om de jongeren daar te ondersteunen in het uitvoeren van eigen initiatieven en plannen in de wijk.

Jongerenorganisaties

Meer weten over wat de jongerenorganisaties aanbieden? Ga naar Haarlem.nl.