Woonwensenonderzoek: enquête in de bus

HAARLEM - Half april 2021 start Haarlem, samen met de overige 31 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), weer met het tweejaarlijks regionaal woononderzoek ‘Wonen in de Metropoolregio Amsterdam (WiMRA)’.

Komende weken krijgt een groot aantal inwoners van Haarlem hiervoor een enquête in de bus.

Uitkomsten begin 2022

Doel van het onderzoek is om de woonsituatie, woonlasten, tevredenheid en verhuiswensen van inwoners in beeld te brengen. Het WiMRA laat ook zien hoeveel mensen hun woning willen verduurzamen en wat de woonwensen van thuiswonende kinderen zijn. Begin 2022 worden de eerste uitkomsten verwacht.

Wethouder Wonen, Marie-Thérèse Meijs, doet een oproep om aan het onderzoek mee te werken: “Haarlem wil een stad zijn voor alle Haarlemmers. Kennis over de woonsituatie en woonwensen van inwoners is nodig om vooral daar woningen toe te voegen waar behoefte aan is. De informatie, die dit onderzoek levert, kunnen gemeenten en corporaties gebruiken om te bepalen waar zij zich voor moeten inzetten.”

iPad of cadeaukaart

De vorm van het onderzoek is een enquête. Door middel van een steekproef worden huishoudens in de Haarlemse wijken willekeurig geselecteerd. Binnenkort kan het zijn dat u een brief van de gemeente Haarlem ontvangt met een vragenlijst. Deze vragenlijst kan ook op internet worden ingevuld. De resultaten worden anoniem verwerkt.


Wie meedoet aan de enquête maakt kans op een iPad of een VVV-cadeaukaart ter waarde van €400,-.