Troupin: trendsetters in gedenken.
Troupin: trendsetters in gedenken. (Foto: Aangeleverd)

Troupin: trendsetters in gedenken

HAARLEM - Troupin, wie kent het bedrijf uit 1898 niet? Een steenhouwerij al 5 generaties in Haarlem en sinds 5 jaar in de Waarderpolder.

Hoe zit dat? Guy Troupin legt uit: “Al 5 generaties zijn wij als bedrijf bezig met emoties en steen. Emoties bij gedenken, emoties in de vorm van verrijking van je leefomgeving. Met de verhuizing van ons bedrijf uit de oude binnenstad naar de Waarderpolder, wilde ik het nieuwe pad zoals door mij als 5e generatie steenhouwers ingeslagen, meer uitwerken. Trendsetters in gedenken noemen wij ons, gedenken in de breedste zin van het woord en zo ook dus in materialen en mogelijkheden.”

Vooruitstrevend/uniek

"We zijn vooruitstrevend in onze branche qua concept”, legt Guy uit. "We hebben een uitvaartinspiratiecentrum, eigen steenhouwerij, en een uitgebreid kunstatelier allemaal onder één dak. Mensen kunnen bij ons hun uitvaart voorbespreken en onafhankelijk advies inwinnen. In de showroom is een uitgebreid assortiment op het gebied van gedenkmonumenten en urnen te vinden van glas, keramiek en steen. Daarnaast heeft Troupin de grootste visuele collectie assieraden. "Ik denk dat mensen deze bijzondere sieraden zelf willen voelen en bekijken in plaats van online bestellen en de as opsturen naar een bedrijf.

'Het is mooi te zien hoe creatief mensen zijn'

Tastbaar en persoonlijk

In het kunstatelier kunnen de sieraden dezelfde dag nog worden gevuld en gesloten. Nog persoonlijker kan het ook, klanten kunnen samen met ons of één van de kunstenaressen meewerken aan een urn of grafmonument en dat is uniek.


Mensen halen troost uit het feit dat ze zelf iets tastbaars kunnen doen voor de overledene. Het is mooi te zien hoe creatief mensen zijn en om samen een heel persoonlijke herinnering te maken. Daarnaast beschikt Troupin over een lasermachine waarmee allerlei materialen gelaserd kunnen worden waarmee er nog meer mogelijkheden ontstaan.

120 jaar ervaring

Tot slot zegt Guy: “Het meest trots ben ik denk op het feit dat we na ruim 120 jaar, ondanks alle ontwikkelingen nog steeds het ambacht uitvoeren waar het ooit mee begonnen is. We treden buiten de gebaande paden, met kennis en gevoel.”


Troupin BV A. Hofmanweg 28, Haarlem 023-5326013 www.troupin.nl