Hospice De Heideberg, het liefste huis van Velsen.
Hospice De Heideberg, het liefste huis van Velsen. (Foto: Aangeleverd)

De Heideberg, liefste huis van Velsen

VELSEN - Hospice De Heideberg zetelt december aanstaande tien jaar in het voormalig nonnenklooster aan de Wulverderlaan 1 in Santpoort-Noord. Het is een lief huis; dat is het mooiste woord om dit hospice te omschrijven.

‘Wij zullen ál het mogelijke voor je doen. Niet alleen om je te helpen rustig te sterven, maar om je te helpen leven tot je sterft.’, aldus een citaat op de website www.hospicevelsen.nl.

Liefdevolle begeleiding

Het geven van liefdevolle begeleiding, verzorging en betekenisvolle ondersteuning aan de gast maar ook aan de naasten, is de drijfveer.

De verzorging en begeleiding wordt gegeven in een vertrouwde en huiselijke omgeving. Dat kan in de hospice zelf zijn, waar plaats is voor vier gasten, maar ook in het eigen huis of zorginstelling. De gast staat daarbij altijd centraal.

'De gast staat altijd centraal'

Aandacht en kwaliteit

Er is een heel intensieve samenwerking tussen vrijwilligers, verpleegkundigen en huisarts. Aandacht en kwaliteit zijn hierbij de speerpunten. Alle vrijwilligers, of ze nu werken in de tuin of aan het bed, hebben maar een ding voor ogen: de laatste levensfase zo licht mogelijk maken.


De gasten krijgen alle ruimte om hun leven op hun eigen manier af te ronden. Ook worden de naasten ontzorgd, zodat ze de tijd hebben om samen met hun geliefde toe te leven naar het einde. Bijna zoals thuis.