'Een steuntje in de rug, in de vorm van bijvoorbeeld een boeket bloemen, wordt heel erg gewaardeerd.'
'Een steuntje in de rug, in de vorm van bijvoorbeeld een boeket bloemen, wordt heel erg gewaardeerd.' (Foto: Aangeleverd)

Bloemen na partnerverlies: gratis aan te vragen

Kent u iemand die na het overlijden van de partner een steuntje in de rug kan gebruiken? U kunt via Stichting Nabestaandenzorg een bos bloemen aanvragen om te laten weten dat u aan hem of haar denkt!

“In deze coronatijd is elkaar even bezoeken en daarmee aandacht geven niet meer vanzelfsprekend. Vrijwel iedereen heeft hier moeite mee”, vertelt Linda Frank van Stichting Nabestaandenzorg. “Juist na het verlies van de partner is extra aandacht en er zíjn vaak zo gewenst. Een steuntje in de rug, in de vorm van een boeket bloemen, wordt dan heel erg gewaardeerd. Het persoonlijke kaartje bij de bloemen en het contactmoment een paar dagen later, maken het sympathieke gebaar compleet.”

Voor wie?

Naasten (zoals familie, vrienden en buren), zorgprofessionals en uitvaartverzorgers kunnen de bloemen aanvragen in de regio Haarlem en Hoofddorp. “De bloemen zijn bedoeld voor mensen die hun partner hebben verloren en waarbij de eerste hectische periode voorbij is”, vertelt Linda.

“De eerder ontvangen bloemen zijn uitgebloeid, er is minder aanloop en mogelijk is het nu ineens zo stil in huis. Op zo’n moment is een steuntje in de rug welkom. Na een week belt een van onze vrijwilligers om te vragen hoe het gaat en of hij/zij iets kan betekenen.”

Online aanvragen

De bloemen kunnen via een online formulier op de website van Stichting Nabestaandenzorg worden aangevraagd. Bloemist JP. Muntjewerf in de Cronjéstraat was meteen enthousiast om mee te werken en onze vrijwillige bezorger zorgt ervoor dat de boeketten tijdig en correct worden bezorgd.


Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door RCOAK en de Bavostichting. Kent u iemand die zo'n bos ‘bloemen na partnerverlies' goed zal doen? Vraag deze aan via: https://www.stichting-nabestaandenzorg.nl/Bloemen-na-partnerverlies.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Bloemen na partnerverlies? Neem dan contact op via 023-84 48 201 of info@stichting-nabestaandenzorg.nl.