Lintjesregen: negen lintjes uitgedeeld aan deze Haarlemmers

Vervolg van de voorpagina


Deze negen Haarlemmers krijgen deze week een lintje:

De heer W.G.M. (Wim) Cerutti (74)

Wim Cerutti is meer dan 25 jaar belangeloos actief als stadshistoricus van Haarlem en Kennemerland. Hij leverde zodoende een grote bijdrage aan het onderzoek naar en de publicatie over de geschiedenis van personen, gebouwen, instellingen en ontwikkelingen in deze stad en regio. Hij is tevens bestuurslid van verschillende historische genootschappen in de regio. Wim Cerutti publiceerde onder meer over de humanist Coornhert en de schilder en vrijdenker Torrentius. Hij was in Haarlem drijvende kracht achter de organisatie van het Torrentiusjaar 2014 en het Coornhertjaar 2018. Wim Cerutti heeft zich tot slot verdienstelijk gemaakt voor onder meer de Stichting Architectuur Museum en de Stichting tot Uitgaaf van Bronnen van het Oud-Vaderlandse Recht.

De heer A.F.W. (Antoon) Erftemeijer (66)

Antoon Erftemeijer is conservator moderne kunst van het Frans Hals Museum Haarlem en daarnaast voorzitter van de Commissie Kunstzaken en Kathedraal Museum van de stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo (de Koepelkathedraal). Deze stichting heeft bij de vorig jaar afgeronde langdurige restauratie veel gebruik kunnen maken van de grote kennis van Antoon Erftemeijer van de kunsthistorische waarde van de Koepelkathedraal. Hij is/was daarnaast auteur of co-auteur van tal van publicaties met een kunsthistorische invalshoek. Daarmee heeft hij veel kennis over kunstgeschiedenis voor een groeiend geïnteresseerd publiek toegankelijk gemaakt.

Mevrouw E.A. (Erna) Aarsen (65)

Erna Aarsen zet zich inmiddels 28 jaar in diverse vrijwilligersfuncties in voor de Stichting Hulphond Nederland. Deze grote vrijwilligersorganisatie helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag via de inzet van een hulphond. Via gastlessen op basisscholen, lezingen en demonstraties zorgt Erna Aarsen voor een grotere naamsbekendheid van de stichting. Sinds een aantal jaren geeft zij samen met de oud-commandant van de Landstrijdkrachten Peter van Uhm tevens voorlichting over het inzetten van hulphonden bij veteranen met een posttraumatisch stress-syndroom. Erna Aarsen zamelt ook geld in voor hulphonden voor veteranen.

De heer J.F.T.M. (Hans) Beelen (74)

Hans Beelen zet zich inmiddels totaal vijftig jaar belangeloos in voor de parochie van de Koepelkathedraal. Hij was eerder onder meer acoliet en beheerder van de Bavo-kelder, sociëteitsruimte van de basiliek. Sinds bijna twintig jaar is hij tevens hulpkoster. Daarnaast zet Hans Beelen zich inmiddels twintig jaar in voor het Rode Kruis, District Kennemerland als hulpverlener/EHBO'er. Hij is voor het Rode Kruis ook actief in het kader van de rampenhulpverlening, onder meer als chauffeur voor het Noodhulpteam. Tot slot ondersteunt hij het Rode Kruis bij de organisatie van evenementen als rolstoel- en fietstochten.


Lees het hele artikel op Rodi.nl/regio/Haarlem.