Heb jij een nieuw, warm thuis voor Maggie?
Heb jij een nieuw, warm thuis voor Maggie? (Foto: Aangeleverd)

Konijn Maggie

REGIO - Ook in onze regio wachten er nog veel asieldieren op een nieuw, warm thuis. Wekelijks zet het Haarlems Nieuwsblad een van deze dieren in de schijnwerpers, in de hoop snel een nieuw onderkomen voor hem of haar te vinden. Deze week: Mechelse herder Amy.

Dat ook konijnen wel eens in de problemen komen werd duidelijk toen Maggie op 8 maart werd binnen gebracht door de dierenambulance. Ze had beschadigingen aan allebei haar oogjes. Eén oog was heel erg ontstoken en helaas niet meer te redden. Daarom is het de volgende dag verwijderd. Het andere oog van het konijntje is gelukkig hersteld door zalf met antibiotica te gebruiken.

Geen schijn van kans

Maggie is gevonden in recreatiegebied Spaarnwoude waar ze midden op de weg zat. Het zou zomaar kunnen dat ze daar gedumpt is door een eigenaar die niet meer voor het dier kon of wilde zorgen. Helaas maken tamme konijnen geen schijn van kans als ze worden losgelaten. Ze kunnen namelijk niet voor zichzelf zorgen zoals wilde konijnen. En maar al te vaak vallen ze dan ten prooi aan kraaien, bunzings, vossen, wezels, etc.

Klaar voor nieuw leven

Met Maggie gaat het inmiddels weer goed. Ze is zover hersteld dat ze binnenkort gaat verhuizen naar het Knaagdierencentrum in IJmuiden waar we een leuke vriend voor haar gaan uitzoeken. En dan is ze helemaal klaar om naar een nieuwe eigenaar te gaan waar ze samen de rest van hun leventje mogen blijven.

Zelf konijn kwijt?

Maggie heeft geluk gehad dat ze op tijd is gevonden en dat de vinder contact heeft opgenomen met de dierenambulance. Natuurlijk zou het voor haar nog beter zijn geweest als ze niet gedumpt was. Heeft u ook een konijn waar de kinderen niet langer naar om kijken? Of waar u niet meer voor kunt of wilt zorgen? Neem dan contact met ons op, we willen altijd meedenken over een goede oplossing.