John is van het type 'grote bek, klein hartje'.
John is van het type 'grote bek, klein hartje'. (Foto: Aangeleverd)

Type grote bek, klein hartje

REGIO - John is een imposante figuur. Grote kerel met handen als kolenschoppen en vaak gekleed in zijn groene werkoverall. Als hij praat, praat hij met luide stem. John woont al twintig jaar bij de Hartekamp Groep op de locatie Hartekamp in Heemstede.

,,Ik heb het hier naar mijn zin. Ik doe veel verschillende dingen. Eigenlijk ben ik best druk”, vertelt hij met zijn kenmerkende luide stem. ,,Iedere ochtend haal ik vers brood bij de bakker voor de hele groep. De bakker stuurt iedere maand een factuur, zodat ik niet met geld over straat hoef. Dat is wel zo makkelijk”.

Verschillende klussen

John is 58 jaar en heel druk met verschillende klussen. Naast het dagelijks brood halen voor de groep is John betrokken bij het groenbeheer op het terrein. Dan kun je hem tegenkomen schoffelend tussen de struiken of afgevallen bladeren bijeen harkend.


,,En ik help twee ochtenden in de week Newasco, de wasserij. Dan haal en breng ik de was vanuit de vrachtwagen”.


In zijn vrije tijd maakt John 3D-kaarten die hij verkoopt. ,,Ik knutsel ook graag. O ja, en fietsen en op de computer vrachtwagen rijden vind ik geweldig’, vult hij aan.

'Begeleiders nodig'

John woont samen met andere cliënten in een woning op het Hartekamp terrein. Ze hebben allemaal een vorm van begeleiding nodig. Het is vaak gezellig op de woning, maar soms heeft iemand zijn dag niet en dan is het intensief werk. Dat hoort er bij. Het team begeleiders is goed op elkaar ingespeeld. Het team kan wel wat versterking gebruiken. Dan kunnen mannen als John wat meer aandacht krijgen. Mocht je lef genoeg hebben om dit aan te durven, check dan de advertentie elders in dit blad.


,,Wat meer begeleiders zou heel fijn zijn. Een nieuwe begeleider krijgt vaak een grote mond. Dat weet ik. Maar dat is omdat ik het spannend vind en aan je moet wennen. Het komt wel goed!”, zegt John met een grote lach.