Met de sponsoractie ‘Now We Still Can’ hoopt Floris bij te dragen aan onderzoek naar Alzheimer.
Met de sponsoractie ‘Now We Still Can’ hoopt Floris bij te dragen aan onderzoek naar Alzheimer. (Foto: Aangeleverd)

Floris von Bönninghausen fietst voor Alzheimer

REGIO - Zijn streefdoel was 10.000 euro bij elkaar te fietsen voor Stichting Alzheimer Nederland. Dat doel is inmiddels bereikt, maar Floris stelde zijn doel bij en wil nu minstens 20.000 euro ophalen.

Een jaar geleden werd bij de 62-jarige moeder van oud-Varsitywinnaar Floris von Bönninghausen de ziekte van Alzheimer geconstateerd. De heftige gevolgen voor het gezin en het onbegrip over onhandige acties van zijn moeder zette hem aan het denken.

Sponsoractie

Om meer aandacht voor deze ziekte te krijgen, zette hij de sponsoractie ‘Now We Still Can’ op. Op 18 juni wil hij op de fiets zo snel mogelijk de 1500 kilometer langs de grenzen van Nederland afleggen.


“Momenteel is er geen behandeling voor deze ziekte. Daarom moet er meer onderzoek naar komen en daar is geld voor nodig. Men verwacht een doorbraak tussen de vijf en tien jaar. Ik hoop een zodanige bijdrage te kunnen leveren dat dat versneld kan worden. Dus hoe meer mensen willen doneren, hoe beter.”

'Er moet meer onderzoek komen en daar is geld voor nodig'

Sportverslaafd

Met de sponsoractie ‘Now We Still Can’ hoopt Floris samen met een team van gelijkgestemden bij te dragen aan het onderzoek van Alzheimer en behandelmogelijkheden in de toekomst. Floris is sinds begin februari serieus aan het trainen en werkt fulltime. Hij fietst een paar keer per week heen en weer naar zijn werk in Alphen aan de Rijn. “Anders kom ik niet aan mijn trainingskilometers.” Iets waar hij overigens geen enkel probleem mee heeft. “Ik ben er achter gekomen dat ik echt sportverslaafd ben. Ik wilde altijd net iets meer of langer dan anderen. Het is fantastisch om weer ergens volledig voor te gaan. Dat heb ik sinds het beëindigen van mijn sportcarrière niet meer kunnen doen.”

Zelf doneren?

Meer informatie (en hoe je zelf kunt doneren) is te vinden op Nowwestillcan.cc.