Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Corona-testlocatie in voormalig Nova College Haarlem

HAARLEM - In de aula van het voormalige Nova College gebouw aan de Planetenlaan 5 is een tijdelijke coronatestlocatie geopend. Hier kan men terecht voor sneltesten en PCR-testen met of zonder reiscertificaat.

Commerciële testen

De meeste landen vereisen een recent afgenomen PCR-test inclusief officiële non-COVID-19 verklaring om er naartoe te mogen afreizen, maar de GGD’s verstrekken dergelijke certificaten niet, zodat men in deze gevallen is aangewezen op de commerciële aanbieders. Bovendien ligt de snelheid van deze aanbieders vaak hoger.


Coronasnelcheck geeft doorgaans binnen een half uur (snelcheck) of uiterlijk in de avond van de volgende dag na de testafname (PCR-test) de uitslag door. In geval van spoed kan de uitslag op aanvraag nog eerder geleverd worden.

Verhuizing opleidingen

Vorig jaar werd de renovatie en uitbreiding van de campus van het Nova College aan de Zijlstraat voltooid, met de bedoeling om hierna de panden aan de Planetenlaan en de Schoterstraat af te stoten en de daar gevestigde opleidingen verhuizen naar de Zijlstraat. Met de vestiging van Coronasnelcheck krijgt het gebouw deels een nieuwe tijdelijke bestemming.

Lees het hele artikel op Rodi.nl/regio/Haarlem.