Het kruispunt is voor twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Europaweg
Het kruispunt is voor twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Europaweg (Foto: Gemeente Haarlem)

Werk aan kruising Europaweg-Schipholweg

HAARLEM - Van 31 mei tot en met 11 juni past aannemer Dura Vermeer, in opdracht van Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem, het kruispunt Europaweg-Schipholweg aan.

Het kruispunt is dan voor twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Europaweg. Tussen 9.00 en 15.00 uur zijn er minder rijstroken beschikbaar op de Schipholweg. Deze aanpassingen helpt de doorstroming van het openbaar vervoer in de regio Haarlem te verbeteren.

Verkeer over de Schipholweg blijft mogelijk, wel zijn er buiten de spits minder rijstroken beschikbaar in verband met de werkzaamheden. Vanaf de Schipholweg is verkeer van en naar de Europaweg niet mogelijk. Auto's volgen een omleiding via de Amerikaweg. Dit wordt aangegeven met behulp van bebording.

De vrij liggende busbaan blijft voor de bus en nood- en hulpdiensten open.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is een groot deel van het kruispunt afgesloten, wel blijft de oversteek aan oostzijde van de kruising open. Tijdens de werkzaamheden zullen er op diverse locaties verkeersregelaars ingezet worden om het fietsverkeer te begeleiden. Voor het parkeren van fietsen op deze locatie komt er een tijdelijke fietsenstalling.

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie heeft het verkeer vanaf de Buitenrustbrug nog één rijstrook om rechtsaf te slaan naar de Europaweg. Er is een extra busbaan aangelegd. Voor de fietsers en voetgangers is er straks één oversteek minder. Een deel van de bestrating van het kruispunt is aangepast inclusief markeringen en verkeerslichten. Ook krijgt dit kruispunt meer groen en vier extra bomen.

Afbeelding