Kraakman B.V. is klaar voor de toekomst.
Kraakman B.V. is klaar voor de toekomst. (Foto: Kraakman B.V.)

Kraakman B.V.: 'Wij zijn klaar voor de toekomst'

REGIO - Kraakman B.V. is naast John Deere-dealer ook dealer van vele andere A-merken. Zo is het de specialist op het gebied van landbouw-, tuin- en parkmachines, maar ook voor grondverzet, intern transport en golfmachines. Kraakman groeit. En hoe. Niet alleen verhuisde de organisatie onlangs naar een groter pand in Hillegom, ook start binnenkort de Kraakman Academy. Hoogste tijd dus voor een gesprek met trotse directeur Lex Zandbergen.

Investeren in panden, materiaal én mensen

“Dat we groeien, is eigenlijk een understatement”, aldus Lex Zandbergen, Algemeen Directeur bij Kraakman B.V. “Zo hadden we zo’n twee jaar geleden nog negentig man in dienst, inmiddels zijn dat er drie keer zoveel. En waar we eerst zeven vestigingen hadden, zijn dat er nu zestien in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Door deze groei hebben wij de mogelijkheid om te investeren in de toekomst. Niet alleen in onze vestigingen en ons merkengamma, maar ook in onze mensen. Dit is essentieel voor een bedrijf als Kraakman om voorop te blijven in technologische veranderingen en duurzame financiële haalbaarheid.”

In onze vestiging in Voorhout groeiden we echt uit ons jasje, zo vertelt Zandbergen. En dus startte de zoektocht naar een nieuw, groter pand. Dat werd gevonden, aan de Arnoudstraat 10 in Hillegom. Per 1 mei vind je Kraakman B.V. op deze locatie.

Klanten volledig ontzorgen

“We zijn dankbaar dat deze vestiging op ons pad kwam. Nu zitten we centraal in de Bollenstreek en zijn we goed bereikbaar voor zowel onze zakelijke als particuliere klanten. In dit pand kunnen we hen volledig ‘ontzorgen’, zoals dat zo mooi heet. Het heeft een totaaloppervlakte van 5000 vierkante meter - inclusief 1200 vierkante meter werkplaats - met onder meer een fantastische showroom met A-merken op het gebied van tuin-, park-golf, grondverzet en landbouw. Van grote machines voor de zakelijke markt tot scheppen en harken voor de hobbytuinder, wij hebben het allemaal in huis. Ook als het gaat om kennis, dat vinden we net zo belangrijk als in fysieke groei.

'Wij vinden groei in kennis net zo belangrijk als fysieke groei'

Want wij willen onze klanten zo optimaal mogelijk bedienen. Een grotere vestiging zoals onze nieuwe in Hillegom heeft veel voordelen. Zo werken we nu nog efficiënter, sneller en met een breder kennisniveau van onze monteurs, en kunnen we onze klanten een nog betere service bieden.”

Kraakman Academy

Kraakman B.V. slaat spijkers met koppen: in september lanceert de organisatie de Kraakman Academy en Kraakman Bootcamp. Zandbergen: “De technologische ontwikkelingen gaan hard in deze sector. Daarom vinden wij het belangrijk onze mensen te blijven opleiden. We bieden technische leerlingen een BBL-opleiding Technicus mobiele werktuigen (niveau 3) en Diagnose technicus mobiele werktuigen (niveau 4) op de Kraakman Academy. John Deere staat hierbij centraal, maar ook worden de Kraakman-werkprocessen meegenomen in het lesaanbod. De ultieme combinatie van theorie en praktijk dus.”


Nieuwe monteurs zijn harte welkom zijn bij de organisatie. “We zijn altijd op zoek naar gemotiveerd nieuw talent.” Ervaring in de branche is daarbij niet nodig, want met de Kraakman Bootcamp leren nieuwe monteurs in twintig dagen de kneepjes van het vak. En voor meer ervaren monteurs is het een fijne opfriscursus, aldus Zandbergen. “Voor toekomstige Kraakman-monteurs gaat het hier om een mooie kans, al zeggen we het zelf. Monteur zijn binnen Kraakman is echt een mooie uitdaging, geen machine is hetzelfde en geen dag is hetzelfde. Al met al een hele dynamische baan, waarin de monteur zich helemaal kan uitleven.”

'Monteurs bij Kraakman hebben een hele dynamische baan, waarbij geen dag hetzelfde is'


Ook werken bij Kraakman B.V.?

Heb je interesse in de Kraakman Bootcamp of Academy of wil je komen werken als monteur bij Kraakman B.V., een professioneel, vooruitstrevend en toekomstbestendig bedrijf dat zijn sporen in de branche dik heeft verdiend? Stuur je motivatie en cv naar werkenbij@kraakman.com.

Meer over de ontwikkelingen bij Kraakman B.V. lees je verderop in deze krant en op Kraakman.com.

Kraakman B.V.

Arnoudstraat 10

2182 DZ Hillegom

www.kraakman.com

Afbeelding