Toeslagenaffaire: oproep aan 151 Haarlemse ouderparen, 'meld u!'

HAARLEM - De Belastingdienst heeft aangegeven dat in Haarlem 151 ouderparen gedupeerd zijn in de Toeslagenaffaire. De Belastingdienst mag vanwege de privacywetgeving de contactgegevens van deze mensen niet doorgeven. En dus kan de gemeente pas helpen als gedupeerden zichzelf melden.

Gemeente Haarlem heeft hiervoor een meldpunt gedupeerden kinderopvangtoeslagen ingericht. Dit meldpunt is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente 14 023. "Als u zegt dat u belt voor het meldpunt kinderopvangtoeslagen, wordt u (op werkdagen) binnen 24 uur teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen met uw vraag: toeslagenaffaire@haarlem.nl. Denkt u aan het vermelden van uw telefoonnummer?"

Toeslagenaffaire kinderopvangtoeslag

Landelijk zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Haarlemse ouders kunnen zich nog steeds melden bij de gemeente.


De Belastingdienst zelf - en dus niet de gemeente - keert de compensatie uit aan de gedupeerde ouders. "De gemeente kan ouders wel te woord staan over de problemen waarin ze terecht zijn gekomen door de Toeslagenaffaire. Waar mogelijk kan de gemeente u hulp bieden of begeleiden naar instanties of organisaties die u verder kunnen helpen."