Met een video kunt u de uitvaart (waar gewenst) achteraf nog eens rustig bekijken.
Met een video kunt u de uitvaart (waar gewenst) achteraf nog eens rustig bekijken. (Foto: Pexels)

De kracht van video bij een uitvaart

REGIO – Wist u dat u van de uitvaart van uw geliefde niet alleen foto’s, maar ook een video-opname kunt laten maken? In dit artikel vertellen we u er graag meer over.

Veel mensen worstelen in deze coronatijd met het beperkte aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een uitvaart. Hoe mooi zou het zijn om iedereen die thuis moest blijven, alsnog iets van de begrafenis of crematie te kunnen meegeven?


Een videoboodschap kan hiervoor de oplossing zijn. En niet alleen voor iedereen die de uitvaart heeft moeten missen.

Achteraf herbeleven

Misschien herkent u het wel, tijdens een begrafenis of crematie gaat veel vaak langs u als nabestaande heen. Zeker als het een direct familielid of andere geliefde betreft, wordt u vaak geleefd. Hoe fijn is het dan om achteraf nog (bewegend) beeldmateriaal te hebben? Op die manier kunt u, mocht u daar behoefte aan hebben, de uitvaart achteraf nog eens rustig herbeleven. Dit kan helpen in het verwerkingsproces.

Ervaren videografen

Natuurlijk kunt u voor het maken van een uitvaartvideo een bekende vragen. Deze helpt u vast met liefde uit de brand. Diverse bedrijven zijn daarbij gespecialiseerd in het maken van uitvaartvideo's. Via Google vindt u vast een match.