Taalcoaches gezocht, ook vanuit Heiloo

REGIO/HEILOO - De Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland is op zoek naar nieuwe taalcoaches. Ook vanuit Heiloo. Een taalcoach is een vrijwilliger, die aankomende nieuwe Nederlanders helpt bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. 

De nieuwe Nederlander volgt in de regel gedurende drie dagdelen onderwijs bij een taalinstituut. De taalcoach is dus vooral een extra steuntje in de rug bij het leren van de taal en het kennismaken met de Nederlandse cultuur. 

Raad en daad

De Stichting legt contact tussen degene die ondersteuning vraagt en de taalcoach en helpt de taalcoach met raad en daad. Zo organiseert de stichting regelmatig ontmoetingsbijeenkomsten voor de taalcoaches. 

Materiaal beschikbaar voor de taalcoach

Op deze bijeenkomsten geeft de stichting informatie en kunnen taalcoaches elkaar ondersteunen door het uitwisselen van ervaringen. Ook heeft de stichting geschikt materiaal beschikbaar voor de taalcoach.

Informatiemarkt

Het is belangrijk dat u als taalcoach minimaal één uur per week beschikbaar bent, meer mag natuurlijk ook. Verdere informatie kunt u vinden op de website https://taalcoacheszuidkennemerland.nl. Als u zich beschikbaar wilt stellen voor dit mooie en dankbare werk, neemt u dan contact op met de coördinator van de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland, Clara Wittop Koning (06-81500886).