2020 dankzij livestream goed jaar voor Pletterij

HAARLEM - Voor het Haarlems debat- en cultuurpodium de Pletterij is 2020 ondanks de Corona- beperkingen een goed jaar geweest, zo blijkt uit het jaarverslag. Door haar programma online voort te zetten via de livestream hebben een kleine 40.000 kijkers in totaal 117 evenementen bezocht, naast de 1.500 fysieke bezoekers. 

Het programma werd aangepast aan de nieuwe omstandigheden met programma’s die toegesneden waren op het online medium. Podcast-achtige programma’s als de wekelijkse gespreksserie ‘Een goed gesprek met..’ door Jan Hoekema, ingekorte debatten met kijkers die via de chat-functie meepraatten, concerten met 2 shows op een avond voor een kleiner publiek pasten in dit nieuwe format. Ook collega instellingen maakten gebruik van de livestream faciliteiten. Financieel hield de Pletterij het hoofd boven water dankzij steun vanuit de NOW-regeling, bijdragen van het Fonds voor de Podiumkunsten en de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Haarlem.

Pletterij directeur Arno Duivestein: ‘De hybride programmering met zowel ‘live' evenementen als onlineprogramma's zal de komende tijd worden voortgezet. Met de inzet van de technische crew (vrijwilligers) en de nodige creativiteit is de Corona-crisis een uitgelezen moment geweest om een nieuwe richting in te slaan. Nieuwe programma-series als De Epiloog met uitgeverij In de Knipscheer, Schrijvers op zondag i.s.m. de regionale boekhandels, Gesprek met de Gemeenteraad met Jan Hoekema en MuziekPraat met muziekjournalist Peter Bruyn zijn voorbeelden van dit nieuwe beleid en bereiken een nieuw en groter publiek.'