Testmarathon nieuwe generatie Opel Astra nadert einde

AMSTERDAM – De ontwikkeling van de volledig nieuwe Opel Astra ligt op schema. De elfde generatie van Opels bestseller in de middenklasse beleeft over enkele weken al zijn première. 

Na het initiële ontwerp dat met behulp van computerondersteund design gecreëerd is – zoals bij elke nieuwe auto – wordt de nieuwe Opel Astra sinds afgelopen winter onderworpen aan een reeks finale tests, finetuning en validatie in real life-omstandigheden. Nu begint de Astra aan het laatste deel van een ware testmarathon. De ingenieurs van Opel trokken met prototypes en ontwikkelingsmodellen naar het hoge noorden om het nieuwe model te testen op de ijzige wegen en in de koude lucht van Zweeds Lapland. Een stuk dichter bij huis werd de nieuwe Astra aan de tand gevoeld op de testbanen van het Dudenhofen Test Centre. Voor het verkrijgen van de typegoedkeuring werd de Astra ook getest op zijn weerstand tegen elektromagnetische golven in het EMC-laboratorium in Rüsselsheim.


Met de nieuwe Astra geeft Opel blijk van Duitse precisie tot in de kleinste details. Het merk richt zich rechtstreeks op de ‘sweet spot' van het C-segment. Het pure en gedurfde design, de state-of-the-art technologie en het aantrekkelijke motorenaanbod - inclusief plug-in hybride-aandrijving - zorgen ervoor dat de nieuwe Astra toonaangevend zal zijn in zijn klasse.